Telegram'ın patronu hakim karşısına çıkacak

Terör örgütü İsrail'in sansür baskısını reddeden Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alınmıştı. Durov, hakim karşısına çıkacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 17:48
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 18:03
Telegram'ın patronu hakim karşısına çıkacak
O
Onur Çetinkaya Editör

Pavel Durov 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havalimanı’nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alındı. 

Gözaltına alınmasının ardından Pavel Durov’un gözaltı süresi iki gün daha uzatıldı.  Fransa’da gözaltı süresi en fazla 96 saatle sınırlı tutulabiliyor. Bu sürenin sonunda Durov’un serbest bırakılması veya hakkında suç duyurusunda bulunularak tekrar gözaltına alınması mümkün.

Fransız savcılar, Durov'un çocuk cinsel istismarı görüntüleri, uyuşturucu kaçakçılığı ve platformdaki hileli işlemlerle ilgili suçlara yönelik bir soruşturmanın parçası olarak gözaltına alındığını açıkladı. Durov'un sorgulanması için ek süre verildiği belirtilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üst düzey bir müttefiki ise Durov'un tutuklanmasının arkasında Washington'un olduğunu iddia etti. Bu iddialar, Durov'un tutuklanmasının uluslararası bir boyuta sahip olduğunu ve siyasi bir bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini öne süren bir açıklama olarak yorumlandı.

Rusya, Pavel Durov’a erişim sağlamak amacıyla Fransa’ya diplomatik bir nota verdi. Telegram ise kurucusu Pavel Durov’a yöneltilen suçlamaları “saçma” olarak nitelendirdi.

Hakim karşısına çıkacak

ABD basınında çıkan haberlere göre, Durov ve kardeşi Nikolay Durov için tutuklama emri çıkarıldı. Amerikan Politico haber sitesine göre, bu tutuklama emri, Telegram üzerinden yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddialarıyla bağlantılı olarak açıklandı.

Diğer yandan soruşturma kapsamında Durov'un polis gözetimi sona erdi.  Telegram'ın patronu  ilk duruşma ve olası bir iddianame için mahkemeye çıkarılacak.

Pavel Durov kimdir?

Rusya’nın popüler sosyal medya platformu VK’nin kurucusu olan Pavel Durov, 2014 yılında Rusya’yı terk etmişti. Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığı bulunan Pavel Durov’un yaklaşık 15 milyar dolar serveti olduğu tahmin ediliyor. Dünya genelinde popüler bir anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram, aylık 900 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa