CHP'den Tanju Özcan'a kınama cezası

CHP YDK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakarete varan sözleri nedeniyle kınama cezası verdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 18:25
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 18:44
CHP'den Tanju Özcan'a kınama cezası
EK
Esra Koçak Editör

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), bugün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için toplandı ve toplantıda alınan kararla Özcan’a kınama cezası verildi. YDK Sekreteri Deniz Çakır, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Özcan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle bu cezaya çarptırıldığını belirtti.

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle kınama cezası

Deniz Çakır, YDK'nın kararını duyurduğu açıklamasında, "Yüksek Disiplin Kurulumuz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, 11 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 17:58’de sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım nedeniyle Tüzüğümüzün 68/3-c maddesi uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar vermiştir," ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözler sonrası disipline sevk

Tanju Özcan, CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle 17 Temmuz'da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından disipline sevk edilmişti. Bu karar da MYK'de oy birliğiyle alınmıştı. YDK'nın bugünkü kararıyla birlikte Özcan’a verilen kınama cezası, parti içi disiplin sürecinin önemli bir adımı olarak kayda geçti.

"Bir kınama kalmıştı onu da alacağız"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle kınama istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesiyle ilgili, “Bundan sonra Yüksek Disiplin Kurulu savunmamı isteyecek. Ben de sözlü olarak tarihe not düşecek savunma gerçekleştireceğim. Yüksek Disiplin Kurulu’nu ikna edebileceğimi düşünüyorum. İkna edemezsem de ortaya garip bir durum çıkacak. Partide zaten 4 tane ceza var. Kemal Kılıçdaroğlu zamanında Suriyelilerle ilgili söylemlerimden dolayı uyarı cezası almıştım. Bir yıl geçici ihraç aldım, kesin ihraç aldım. Bir kınama kalmıştı, onu da almış olacağız” demişti.

Tanju Özcan’ın üçüncü disiplin cezası

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mültecilerin yardımlarını kesme, işyeri ruhsatı vermeme gibi göçmen karşıtı politikalar, cinsiyetçi yorumlarıyla gündeme gelmesinin ardından 28 Temmuz 2021’de Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “görevi kötüye kullanma” ve “nefret ve ayrımcılık” soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

Özcan 16 Mayıs 2022’de belediye meclisinde yapılan oylama sırasında AKP’li üye Hacer Çınar’a çıkışması ve protestolara gösterdiği tepkileri “parti politikasıyla uyuşmadığı” gerekçesiyle disipline sevk edildi.

Özcan, 13 Haziran 2022 yapılan MYK toplantısında “tedbirli” olarak ve “kesin ihraç” istemiyle YDK’ya sevk edildi. YDK 26 Eylül’de toplandı ve Özcan’a oy birliğiyle bir yıl geçici çıkarma cezası verilmişti. Sürenin dolmasının ardından 26 Temmuz 2023’te toplanan CHP YDK, Özcan’a “kesin çıkarma” cezası verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa