RTÜK'ten 4 TV kanalına idari para ceza

RTÜK, yasaların ihlal edilmesi ve ticari iletişim ile reklam kurallarına uyulmamasından kaynaklı 4 televizyon kanalı ve 1 radyoya idari para cezası verdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 18:25
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 18:57
RTÜK'ten 4 TV kanalına idari para ceza
EK
Esra Koçak Editör

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında, yayın ihlalleri ve ticari iletişim kurallarına uymadıkları gerekçesiyle dört televizyon kanalı ve bir radyo istasyonuna idari para cezası verdi. Toplantıda, Tele 1, Flash Haber, Kafa Radyo, Yıldız En ve Ekin Türk kanallarının yayınlarına ilişkin raporlar değerlendirildi.

Tele 1'e "4 Soru 4 Yanıt" Programı nedeniyle ceza

Toplantıda ele alınan ilk rapor, Tele 1 kanalında yayınlanan "4 Soru 4 Yanıt" programıyla ilgiliydi. Programda gazeteci Merdan Yanardağ'ın hükümeti "Cumhuriyet'i yıkmaya çalışmakla" suçlayarak, iktidarı "İslamofaşist" olarak nitelendirmesi, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'daki "Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle kanala idari para cezası verilmesine yol açtı.

Flash Haber'e "Cemil Kılıç ile Aydınlanma" Programı üzerinden yaptırım

RTÜK'ün toplantısında, Flash Haber kanalında yayınlanan "Cemil Kılıç ile Aydınlanma" programı da incelemeye alındı. Programda sunucunun dini değerlere yönelik kullandığı üslubun, 6112 sayılı Kanun'daki "Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" maddesini ihlal ettiği belirtilerek, kanala idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Reklam kurallarını ihlal eden kanallara ceza

Toplantıda ayrıca, ticari iletişim ve reklam sürelerine ilişkin kurallara uymayan Kafa Radyo, Yıldız En ve Ekin Türk kanallarına da idari para cezası verildi. Bu kanalların, belirlenen reklam sürelerini aşarak ticari iletişim kurallarını ihlal ettiği tespit edildi. RTÜK, bu ihlaller nedeniyle kanallara yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa