İstanbul'daki sağanak yağış hayatı felç etti, yollar su altında kaldı

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış, kentin birçok noktasında hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve alt geçitler su altında kaldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 18:34
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 18:58
İstanbul'daki sağanak yağış hayatı felç etti, yollar su altında kaldı
Kübra Şenal Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) uyarılarının ardından, İstanbul’da beklenen sağanak yağış sabahın erken saatlerinde etkisini gösterdi.

Bir anda bastıran yağmur nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri vatandaşlara ve araç sürücülerine zor anlar yaşattı. 

Özellikle Bayrampaşa ve Bahçelievler'de yollar, alt geçitlerde biriken sular nedeniyle kapandı.

İstiklal Caddesi'nde turistler yağmura hazırlıksız yakalandı

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde aniden bastıran sağanak yağış, hem yerli hem yabancı turistler zor anlar yaşattı. 

Birçok kişi, yağmurdan korunmak için çevredeki iş yerlerine sığındı. İstiklal Caddesi'nde su birikintileri oluştu ve cadde üzerinde yürümek zorlaştı.

Maltepe Alt Geçidi'nde araçlar mahsur kaldı

Bayrampaşa'da yağışın ardından rögarların tıkanması, Maltepe alt geçidinin suyla dolmasına neden oldu. Bayrampaşa-Maltepe metro alt geçidini de su bastı. Metrelerce yükselen su, bir minibüs ve bir hafif ticari aracı mahsur bıraktı. Araçlarda bulunan vatandaşlar, kendi çabalarıyla suyun içinden çıkmayı başardı. Belediye ekipleri, suyu tahliye ettikten sonra araçlar çekici yardımıyla kurtarıldı.

Bahçelievler'de trafik felç oldu

Bahçelievler, sağanak yağışın en fazla etkilediği ilçelerden biri oldu. İlçede yer yer dolu yağışı da görüldü.

Kocasinan-Mahmutbey güzergahındaki Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi, yaklaşık 300 metre uzunluğundaki yapısıyla 1 metre yüksekliğe ulaşan su altında kaldı. Ekipler, suyu tahliye etmek için yoğun çaba sarf ederken alt geçidin kapanması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Yenibosna’da ise birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sokakta biriken yağmur sularının binaların bahçelerine dolduğu anlar, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa