TFF, Merkez Hakem Kurulu talimatında değişiklik yapıldı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) talimatında değişikliğe gidildiğini duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 20:00
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 20:09
TFF, Merkez Hakem Kurulu talimatında değişiklik yapıldı
DHA
Kaynak DHA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) talimatında önemli değişiklikler yapıldığını duyurdu. TFF'nin açıklamasına göre, MHK'nin işleyişini sınırlayan ve yetki karmaşasına yol açan Hakem Akademisi uygulaması kaldırıldı. Ayrıca, yetenekli hakemlerin daha hızlı bir şekilde üst liglere kazandırılabilmesi için klasman kademelerinde sadeleştirmeye gidildi ve yeni bir havuz sistemi oluşturuldu.

Hakem Akademisi kaldırıldı, Klasman Sistemi sadeleştirildi

TFF'nin yaptığı açıklamada, 2024-2025 futbol sezonu ile birlikte, gençleştirme ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmeye başlandığı belirtildi. Bu kapsamda, MHK'nin yetki alanını kısıtlayan Hakem Akademisi uygulaması yürürlükten kaldırılırken, yetenekli hakemlerin önündeki büyük engellerden biri olan klasman kademeleri sadeleştirildi. Yeni oluşturulan havuz sistemi sayesinde, hakemlerin hızlı bir şekilde üst liglere çıkmasının önü açıldı.

Eğitim ve danışmanlıkta yenilikler

Hakemlerin bilişsel eğitimleri, fiziksel performansları ve VAR (Video Yardımcı Hakem) eğitimleri konusunda UEFA ve FIFA standartlarına ulaşabilmek amacıyla yabancı danışmanlarla iş birliğine gidildiği belirtildi. Bu kapsamda, yabancı MHK Danışmanı, Fiziksel Aktivite ve Fitness Danışmanı ve VAR Danışmanı kadroları yenilendi.

Hakem Gelişim Programı ile genç hakemlere fırsat

Ayrıca, 25 yaşından küçük bölgesel hakemler başta olmak üzere amatör hakemlerin doğrudan başvuru yapabileceği bir Hakem Gelişim Programı da başlatıldı. Bu program kapsamında seçilecek hakemler, özel eğitimler ile hızlandırılmış bir gelişim sürecine tabi tutulacak. Programın ana hedefi, geleceğin FIFA hakemlerini yetiştirecek bir aday havuzu oluşturmak ve rekabeti artırarak FIFA hakemi yaş seviyesini dünya standartlarına çekmek olarak açıklandı.

Yeni kariyer planlaması

Üst Klasman ve Klasman hakemleri için hazırlanan yeni kariyer planının kısa süre içinde paylaşılacağı ve hakemlerin ulaşmaları beklenen hedeflerin kendilerine bildirileceği ifade edildi. Eğitim ve performans odaklı projelerle Türk hakemliğinin güven sorununu çözmek amaçlanıyor.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile 3 yıllık sözleşme

Öte yandan, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu ile TFF arasında 3 yıllık hizmet sözleşmesi imzalandığı açıklandı. Gündoğdu, MHK talimatı uyarınca Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu'nun doğal başkanı olarak görevini sürdürecek.

TFF, yapılan bu yenilikçi düzenlemelerin Türk hakemliğinin geleceğine kalıcı katkılar sunacağına inandığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa