Özel Kılıçdaroğlu görüşmesi 1 Eylül'de: Gündem tüzük kurultayı

Beklenen Özel Kılıçdaroğlu görüşmesi 1 Eylül'de gerçekleşecek. Görüşmenin ana gündeminin de 6-9 Eylül'de düzenlenecek tüzük kurultayı olması planlanıyor.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 20:33
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 20:33
Özel Kılıçdaroğlu görüşmesi 1 Eylül'de: Gündem tüzük kurultayı
EK
Esra Koçak Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in 1 Eylül’de CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi bekleniyor. Özel’in tüzük değişikliğine yönelik Kılıçdaroğlu’nun fikirlerini alacağı belirtiliyor.

Özel, daha önce kurultay öncesi Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini, görüş ve önerilerini alacağını açıklamıştı.

Olağanüstü Tüzük Kurultayı 6-9 Eylül'de

CHP Parti Meclisi, 6-9 Eylül günlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oybirliği ile Olağanüstü Kurultay kararı almıştı.

Buna göre kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak. Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümünde Sivas’ta Parti Meclisi toplanacak, Meclis Grubu ve İl Başkanları da bu toplantıya katılacak.

Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek. Ön seçim, dönem sınırı ve başarı kriterinin CHP Tüzüğü’nde yapılacak köklü değişikliklerin başında geldiği belirtiliyor.

Özel 3 eski genel başkanla biraraya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler öncesinde eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile İstanbul'da buluştu. Taksim'deki bir otelde gerçekleşen görüşmede, CHP'nin 4-9 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği Olağanüstü Tüzük Kurultayı öncesinde önemli değerlendirmeler yapıldı.

Özel, parti tüzüğüne yönelik önerileri dinleyerek not aldı. Görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı. Bu buluşma, kurultay öncesi partinin geleceği ve yönetim yapısının şekillenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa