İsrail'den skandal itiraf: Batı Şeria’da su hatlarını tahrip ettik

Katil İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’nın kentlerinde bu sabah başlattığı saldırılarda bölgedeki su hatlarını tahrip ettiğini itiraf etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 22:19
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 22:19
İsrail'den skandal itiraf: Batı Şeria’da su hatlarını tahrip ettik
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerinde "geniş çaplı" saldırılar başlattı. Bu saldırılarda 9 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail güçlerine ait buldozerler ise bölgedeki ulaşım, su altyapısı ve Filistinlilere ait evleri tahrip etmeye devam ediyor.

Tulkerim’de su altyapısı tahrip edildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'nda İsrail güçlerine ait buldozerlerin su hatlarını "yanlışlıkla" tahrip ettiği iddia edildi. Ancak bu olay, bölgede zaten ciddi bir sorun olan su kaynaklarının daha da kısıtlanmasına yol açtı.

Su kaynaklarının kontrolü İsrail'in eline geçmiş durumda

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’daki su kaynaklarının yüzde 80’inden fazlasını kontrol ediyor ve bu suyun büyük bir kısmını Filistin topraklarını gasbeden fanatik Yahudi yerleşimcilerin kullanımına tahsis ediyor. Bu durum, Batı Şeria'daki Filistinlileri kronik su sıkıntısıyla baş başa bırakıyor. Filistinliler, su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için evlerinin çatılarına yerleştirdikleri su tanklarında su depolamak zorunda kalıyor.

İnsani durum kötüleşiyor

İsrail ordusunun devam eden saldırıları ve su altyapısına verilen zarar, Batı Şeria’daki Filistinlilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. Bölgedeki insani durumun kötüleşmesiyle birlikte, uluslararası toplumun dikkatleri bu bölgeye çevrilmiş durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa