Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un: İsrail haydut bir devlettir

Kuzey Kore ulusal lideri Kim Jong-Un, aylardır Gazze'de soykırım yapan işgalci İsrail'e Faria Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıdan sonra tepki gösterdi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 22:46
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 23:54
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un: İsrail haydut bir devlettir
Kübra Şenal Editör

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze'yi abluka ve bombardıman altına alan işgalci İsrail, bölgede 40 bini aşkın Filistinli katletti.

Dünyanın gözü önünde kanlı bir soykırıma imza atan ikinci Nazi Netanyahu, UAD kararına rağmen Gazze'de neredeyse nefes alacak alan bırakmadı.

Gazze Şeridi'nin her karışını bombardımana tutan İsrail, son olarak Batı Şeria'daki Faria Mülteci Kampı'na havadan ve karadan saldırı altına tuttu. Saldırıları neticesinde bölgede aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli şehit oldu. Bununla yetinmeyen katil İsrail, Filistinlilere ait hayvanları da katlediyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'dan sert tepki

Katil İsrail'in Faria Mülteci Kampı'na düzenlediği geniş çaplı saldırılarının ardından tepkiler peş peşe geldi. Kim Jong-Un, İsrail'in haydut bir devlet olduğunu söyledi.

 Kim Jong-Un konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İnsanların bağımsızlık, barış ve insan haklarına talip olduğu bu zamanda İsrail gibi haydut bir devletin katliam politikasının tolere edilmeye yeri yoktur. 

Böyle bir politikayı bir daha asla sürdürmeye cesaret edememesi için güçlü önlemler alınmalıdır."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa