FBI Trump’a suikat girişimiyle ilgili yeni bulgular açıkladı

Trump’a suikast girişimiyle ilgili FBI’dan açıklama geldi: Silahlı saldırgan Trump ve Biden’ın seçim yerleriyle ilgili detaylı arama yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 00:37
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 01:02
FBI Trump’a suikat girişimiyle ilgili yeni bulgular açıkladı
AA
Kaynak AA

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili devam eden soruşturmasında yeni bulgularını kamuoyu ile paylaştı. FBI yetkilisi Kevin Rojek, suikast girişimiyle ilgili yaklaşık 1000 kişiyle kapsamlı görüşmeler yaptıklarını ve eksik parçaları tamamlamaya çalıştıklarını belirtti.

Saldırganın planları ve motifleri

FBI tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren Thomas Matthew Crooks'un, hem Trump hem de mevcut Başkan Joe Biden'ın seçim miting yerlerine ilişkin detaylı araştırmalar yaptığı ortaya çıktı. Rojek, Crooks'un özellikle Trump'ın Pensilvanya'nın Butler bölgesindeki mitingini saldırı için uygun bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Saldırganın motivasyonuna ilişkin belli ipuçlarına sahip olduklarını belirten Rojek, bu konuda henüz kamuoyuyla paylaşabilecekleri bir bilgi olmadığını ifade etti.

Trump'a suikast girişimi ve sonuçları

Eski Başkan Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesinde düzenlediği mitingde kürsüde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucunda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuş ve saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. FBI, saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

ABD Gizli Servisi üzerindeki baskılar ve istifa

Suikast girişiminin ardından, ABD Gizli Servisi Direktörü Kimberly Cheatle yoğun eleştirilerin hedefi olmuş ve 23 Temmuz'da istifa etmişti. Cheatle'ın yerine vekil olarak atanan Roland Rowe, 30 Temmuz'da Senato komitesinde suikast girişimiyle ilgili ifade vermişti. Rowe, Trump'a yönelik suikast girişiminin düzenlendiği çatının neden güvenli hale getirilmediğini "savunamayacağını" belirterek, olayın ciddi güvenlik zafiyetlerini ortaya koyduğunu kabul etmişti.

FBI'ın soruşturması devam ederken, suikast girişiminin arkasındaki motivasyon ve planların netleştirilmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa