Iraklılar, Türkiye’ye vizesiz giriş yapabilecekler

Irak vatandaşı olup 15 yaşını geçmemiş ya da 50 yaşını aşmış olanlar için Türkiye'ye gelişlerinde vize şartı kaldırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 05:46
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 05:56
Iraklılar, Türkiye’ye vizesiz giriş yapabilecekler
AA
Kaynak AA

Türkiye'den Irak vatandaşlarına vize muafiyeti

Türkiye, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşlarına vizesiz giriş imkanı tanıdı. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Vize muafiyeti kararı resmen açıklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Irak Cumhuriyeti'nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük vatandaşları, umuma mahsus pasaportlarıyla Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilecek. Bu muafiyet, turistik amaçlı ziyaretler ve transit geçişler için geçerli olacak.

180 gün içinde 90 gün vizesiz kalma hakkı

Yeni düzenleme, Irak vatandaşlarının her 180 gün içinde en fazla 90 gün süreyle Türkiye'de vizesiz olarak kalmalarına olanak tanıyor. Bu uygulama, 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdi ve Türkiye'ye seyahat eden Iraklı turistlerin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Turistik ziyaretlerde kolaylık sağlanıyor

Karar, özellikle turistik amaçlı seyahatlerde vize prosedürlerini basitleştirmeyi hedefliyor. Iraklı turistler, 1 Eylül'den itibaren Türkiye'ye vizesiz giriş yaparak, kısa süreli ziyaretlerini daha rahat planlayabilecekler.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa