Ankara’da EGO şoförü, yolcuyu tehdit edip otobüsten attı

Ankara’da yolcuyu otobüsten aşağı atan şoför, “20 sene yattım, 20 sene de senin için yatarım” diyerek tehditte bulundu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 06:24
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 06:30
DHA
Kaynak DHA

Otobüste yaşanan şiddet olayında sürücü yolcuyu darbetti

Ankara'da belediye otobüsüne binen 60 yaşındaki H.M., otobüs şoförü Mehmet Özkan ile tartıştı. Yaşlı bir yolcunun butona basmasına rağmen otobüsün durmamasına tepki gösteren H.M., şoför tarafından darbedildi ve otobüsten indirildi. Şoför Özkan'ın, "20 yıl yattım, 20 yıl da senin için yatarım" diyerek H.M.'yi tehdit ettiği iddia edildi. Olay bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay protokol yolunda meydana geldi

Sabah saat 08.00 sıralarında, protokol yolunda Pursaklar yönünde seyreden 438 numaralı belediye otobüsünde yaşandı. İddiaya göre, yaşlı bir yolcu otobüsten inmek için butona bastı, ancak sol şeritte ilerleyen otobüs durakta durmadı. Bu duruma tepki gösteren H.M., şoföre "amca inecekti" dedi. Şoför Mehmet Özkan ise sert bir şekilde "sana ne, avukatı mısın?" diye yanıt verdi.

Şoför yolcuyu tehdit edip darbedip otobüsten attı

Tartışmanın büyümesi üzerine şoför Özkan, Şehit Ömer Halis Bulvarı üzerinde otobüsü sağa çekerek durdu. Beyin rahatsızlığı olduğunu belirten H.M., şoför tarafından darbedilerek otobüsten dışarı atıldı. Özkan'ın, H.M.'ye "20 yıl yattım, 20 yıl da senin için yatarım" diyerek tehditler savurduğu öne sürüldü. Yolcuların araya girmesiyle kavga sona erdi. Yaşananlar, yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına kaydedildi.

ABB olayla ilgili açıklama yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "28 Ağustos 2024 tarihinde, EGO Genel Müdürlüğü'ne ait 438 numaralı hatta görev yapan 07-401 kod numaralı aracın şoförü, sicil numarası 310 olan Mehmet Özkan'ın, yaşlı bir yolcu ile tartıştığı ve ardından yolcuya fiziksel müdahalede bulunduğu kayıtlardan tespit edilmiştir. Bu üzücü olayla ilgili olarak şoför hakkında derhal rapor hazırlanmış olup, idari işlem başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa