Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'destekleme' açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 yıllık dönemi kapsayacak tarımsal desteklerin açıklandığı bilgisini verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 06:59
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 06:59
Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'destekleme' açıklaması!
DHA
Kaynak DHA

Bakan Yumaklı tarımsal desteklerin açıklandığını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025-2027 yıllarını kapsayan bitkisel üretim destekleri ve diğer tarımsal desteklemelerle ilgili kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Bu yeni düzenlemeyle birlikte bitkisel üretimde planlamanın önemli bir adımı atılmış oldu.

Destekler 3 yıllık dönemi kapsayacak

Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, desteklerin ilk kez 3 yıllık bir dönem için açıklandığını belirtti. Ayrıca, destek ödemelerinin üretim döneminden önce duyurulduğunu ve destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildiğini ifade etti. Bu yeni düzenlemeyle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı tüm bitkisel üreticilere destek sağlanacak.

Stratejik ürünlere ilave destek verilecek

Bakan Yumaklı, üretim planlaması kapsamındaki stratejik ürünlere ilave destekler verileceğini ve su kısıtı bulunan havzalarda münavebeye uygun üretim yapan çiftçilerin de ek destek alacağını söyledi. Ayrıca, kamu kuruluşları tarafından ıslah edilen milli tohumları kullanan üreticilere de özel destekler sağlanacak. Destek tutarlarının her yıl girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre güncelleneceğini de ekledi.

Planlı üretime geçişin önemi vurgulandı

Bakan Yumaklı, bu kararla çiftçilerin üretim yapmadan önce hangi bölgede, hangi ürüne ne kadar destek alacağını önceden bileceklerini belirtti. Bu sayede çiftçilerin planlı üretime yönlendirileceğini ve plansız üretimin getirdiği olumsuzlukların önüne geçileceğini vurguladı. 2024-2025 üretim sezonuyla başlayacak olan 3 yıllık bitkisel üretim planlamasının çiftçilere ve üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa