İsrail askerleri, Gazze’deki savaşa dönmek istemiyor

İsrailli 20 askerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü savaşa dönmeyi reddettiği belirtildi. Sayı her geçen gün artıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 07:21
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 07:29
İsrail askerleri, Gazze’deki savaşa dönmek istemiyor
AA
Kaynak AA

İsrailli askerler Gazze'ye dönmeyi reddetti

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, yaklaşık 20 İsrailli asker, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara geri dönmek istemediklerini belirtti. Askerlerin bu talepleri üzerine bazılarına, emre itaatsizlik etmeleri halinde askeri yargılamaya tabi tutulacakları bildirildi.

Gazze'ye dönmek istemiyorlar

Haberde, yaklaşık 10 askerin, 27 Ağustos'ta Gazze'ye dönmeyi reddettikleri için askeri yargılamayla karşı karşıya kalacaklarına dair uyarı aldıkları belirtildi. Askerlerden bazıları, 10 ay süren yoğun çatışmaların ardından artık Gazze'ye dönmek istemediklerini, fakat başka görevlerde yer almaya hazır olduklarını ifade etti.

Asker ailelerinden tepkiler geldi

Diğer taburlardan da benzer taleplerin yükseldiği belirtilirken, askerlerden bazılarının aileleri, oğullarının kara harekatına zorlandıklarını ve bu emre uymazlarsa hapis cezasıyla tehdit edildiklerini iddia etti. Ailelerin bu duruma tepkili olduğu ve çocuklarının güvenliği konusunda endişe duydukları kaydedildi.

Ordu sözcüsünden açıklama

İsrailli bir ordu sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, orduda görevli komutanların askerleri desteklemek ve onlara yardımcı olmak için çeşitli çabalar gösterdiğini belirtti. Sözcü, askerlerin operasyonel görevlerine devam etmeleri için her türlü desteğin sağlandığını ve askerlere yönelik herhangi bir cezai yaptırım uygulanmayacağını ifade etti.

İsrail ordusunda ölü sayısı artıyor

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı Gazze saldırılarının 328. gününe girildi. 7 Ekim'de Kassam Tugayları'nın düzenlediği Aksa Operasyonunda 323 askerini yitiren İsrail ordusu, başlattığı kara operasyonunda 336 askerini daha kaybetti. Bu operasyonlarda 2988 asker yaralandı. Hizbullah saldırılarında ölen İsrail askeri sayısı ise 14 oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa