Çip üreticisi Nvidia rekorunu yeniledi

Kaliforniya merkezli dünyaca ünlü çip üreticisi Nvidia, gelirini artırarak elinde bulundurduğu rekoru tazeledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 07:39
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 07:39
Çip üreticisi Nvidia rekorunu yeniledi
AA
Kaynak AA

Nvidia gelirde rekor kırdı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, 28 Temmuz'da sona eren üç aylık dönemde 30 milyar dolarlık gelir elde ederek piyasa beklentilerini aştı ve rekor seviyeye ulaştı. Şirketin bu dönemdeki geliri, bir önceki çeyreğe göre %15, bir yıl öncesine göre ise %122 arttı.

2025 mali yılının ikinci çeyrek sonuçları açıklandı

Nvidia, 2025 mali yılının ikinci çeyreği olarak kabul ettiği 28 Temmuz'da sona eren üç aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, bu dönemde 30 milyar dolar gelir elde ederek, bir yıl öncesine göre %122'lik bir artış sağladı. Piyasa beklentisi ise 28,7 milyar dolardı.

Çip üreticisi üçüncü çeyrek için beklentisini yükseltti

Nvidia, içinde bulunduğumuz çeyrek için gelir beklentisini 32,5 milyar dolar olarak açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde ise 13,5 milyar dolar gelir elde eden şirket, bu çeyrekte de büyümesini sürdürdü. Nvidia’nın geliri, bir önceki çeyreğe göre %15 artış gösterdi.

Şirketin net karı %168 arttı

Nvidia'nın net karı, geçen yılın aynı dönemine göre %168 artarak 16,6 milyar dolara ulaştı. Bir yıl önce aynı dönemde şirketin net karı 6,2 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Hisse başına kar ise 25 sentten 67 sente çıktı.

Hisse geri alım programı onaylandı

Nvidia, 2025 mali yılının ilk yarısında hissedarlara hisse geri alımı ve nakit temettü yoluyla 15,4 milyar dolar iade etti. Ayrıca, şirketin yönetim kurulu, ek 50 milyar dolarlık hisse geri alım programını onayladı.

Nvidia CEO'su Huang'dan güçlü talepler vurgusu

Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, Hopper ürünlerine olan talebin güçlü kalmaya devam ettiğini ve Blackwell’e yönelik beklentilerin "inanılmaz" olduğunu belirtti. Huang, küresel veri merkezlerinin hızlandırılmış bilgi işlem ve yapay zeka ile tüm bilgi işlem yığınını modernize ettiğini ifade etti.

Nvidia hisseleri %150'nin üzerinde değer kazandı

Yapay zeka çiplerine olan talep artmaya devam ederken, Nvidia'nın hisseleri yıl başından bu yana %150'nin üzerinde değer kazandı. Şirketin piyasa değeri ise 3 trilyon doları aşmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa