Venezuela'dan işgalci Siyonist şebeke İsrail'e sert tepki!

Venezuela, terör örgütü İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria kentinde başlattığı "geniş çaplı" saldırıları "güçlü" kınadığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 08:09
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 08:09
Venezuela'dan işgalci Siyonist şebeke İsrail'e sert tepki!
AA
Kaynak AA

Venezuela'dan İsrail'in Batı Şeria saldırılarına sert tepki

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil Pinto, İsrail ordusunun Batı Şeria'da başlattığı saldırılarla ilgili olarak Telegram'da yazılı bir açıklama yaptı. Gil, İsrail'in saldırılarının bölge barışını ciddi şekilde tehlikeye attığını belirtti.

İsrail'in saldırıları kınandı

Yvan Gil Pinto, yaptığı açıklamada, İsrail'in 28 Ağustos 2024'te Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin, Tulkarm, Tubas ve diğer Filistin kentlerine, köylerine ve kamplarına düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olduğunu ifade etti. Gil, bu saldırıları "katil ve soykırımcı İsrail hükümetinin eylemleri" olarak nitelendirerek en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

İsrail'in eylemleri soykırım olarak nitelendirildi

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin halkına karşı soykırım suçu işlediği vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da Filistinlileri yok etmeye çalıştığı, bu eylemlerinin "Neo-Nazi" yöntemlerle yapıldığı belirtildi. Gil, İsrail devletinin 10 aydır Gazze'de insanlık suçu işlediğini ve bu saldırılar karşısında ikiyüzlü bir tavır sergileyen uluslararası aktörlerin de kınandığını söyledi.

Uluslararası topluma çağrı

Venezuela Dışişleri Bakanı, İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği insanlık suçlarına karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Venezuela'nın Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğu ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediği açıklandı.

Batı Şeria'da 10 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun bu sabah Batı Şeria'da başlattığı geniş çaplı saldırılarda en az 10 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu belirtildi. İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkarm kentlerinde eş zamanlı baskınlar düzenlemiş, ayrıca Tubas yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı, Kalkilya ve diğer bazı beldelere de saldırılar gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa