Zafer Bayramı Ankara’da böyle kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, başkent Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ankara programları Anıtkabir ziyaretiyle başlıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 08:25
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 08:25
Zafer Bayramı Ankara’da böyle kutlanacak
AA
Kaynak AA

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta çeşitli törenlerle kutlanacak. Başkent Ankara’da düzenlenecek etkinlikler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Anıtkabir'de başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sona erecek.

Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Ankara’daki programlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde devlet erkanının 10.30'da Anıtkabir'e yapacağı ziyaretle başlayacak. Bu ziyaret, Zafer Bayramı kutlamalarının ilk adımı olacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikat töreni düzenlenecek

Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 11.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek tebrikat töreninde tebrikleri kabul edecek. Törene katılacak olan devlet erkanı ve yabancı misyon temsilcileri, Erdoğan’a Zafer Bayramı tebriklerini sunacak.

TBMM önünde geçit töreni yapılacak

Kutlamalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) Birinci Meclis'e kadar gerçekleştirilecek geçit töreni ile devam edecek. TBMM önünde, geçit töreni öncesinde Mehteran Birliği ve Karma Bando tarafından konserler verilecek. Türk Yıldızları da havada yapacakları gösterilerle törene renk katacak.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutlamalar kapsamında saat 17.00'de Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'ne katılacak. Törende, askeri öğrencilerin mezuniyet coşkusu, Zafer Bayramı’nın ruhuyla birleşecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde büyük kutlama

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yılı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek büyük programlarla kutlanacak. Yaklaşık 2.000 davetlinin katılmasının beklendiği program, saat 19.00’da Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun konseriyle başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilecek.

Özel gösterimler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması

Programda, Zafer Bayramı’na özel hazırlanan kısa film gösterimi de yapılacak. Yurt dışında ve yurt içinde görev yapan Türk birliklerinin Zafer Bayramı mesajları video aracılığıyla katılımcılara iletilecek. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara seslenerek bu anlamlı günü kutlayacak.

Gecede kahramanlık türküleri seslendirilecek

Programın sonunda, sanatçı Ferhat Göçer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası konser verecek. Konserde günün anlam ve önemini yansıtan kahramanlık türküleri seslendirilecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana binası ise kırmızı ve beyaz renklerle ışıklandırılacak.

81 ilde Zafer Bayramı kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı, sadece Ankara’da değil, Türkiye genelindeki 81 ilin meydanlarında da valilikler aracılığıyla düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa