UNRWA: Gazze'de 212 BM çalışanı öldürüldü

UNRWA, terör örgütü İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu tarafa Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda 212 BM çalışanını öldürdüğünü duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 08:51
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 09:18
UNRWA: Gazze'de 212 BM çalışanı öldürüldü
AA
Kaynak AA

BM çalışanları İsrail saldırılarında hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılar sonucunda 212 BM çalışanının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

BM kurumları defalarca saldırıya uğradı

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, UNRWA tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM'ye ait binaların, İsrail saldırıları başladığından bu yana yaklaşık 464 kez hedef alındığı belirtildi. Bu saldırılarda 1,5 milyondan fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğu binaların hedef alındığı ifade edildi.

Yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının açıklamasında, İsrail'in saldırıları sonucunda 563'ten fazla Filistinlinin öldüğü ve yaklaşık 1.790 Filistinlinin yaralandığı bilgisine yer verildi. Ayrıca, saldırılar nedeniyle 600 bin çocuğun okula gidemediği de vurgulandı.

Gazze’de insani koşullar alarm veriyor

UNRWA, Gazze Şeridi'ndeki sağlık ve insani koşulların, yerinden edilmiş Filistinliler arasında bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılması nedeniyle felaket boyutuna ulaştığını belirtti. Sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığı ve hijyen koşullarının ciddi tehdit altında olduğu bildirildi.

40 binden fazla can kaybı

Son 10 ayda, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Gazze’deki durumun her geçen gün daha da kötüleştiği ve insani felaketin derinleştiği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa