Küçükçekmece'de metrobüs kaza yaptı: Trafik felç!

İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinde seyir konumundaki metrobüs kaza yaptı. 35 yaralıdan biri hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasında...

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 09:23
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 12:46
Küçükçekmece'de metrobüs kaza yaptı: Trafik felç!
AA
Kaynak AA-DHA

Küçükçekmece'de metrobüs kazası: Yaralılar var

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde seyir halindeki bir metrobüsün kaza yapması sonucu yaralıların olduğu bildirildi. Kazanın, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüsün Sefaköy mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle gerçekleştiği öğrenildi.

Ekipler olay yerine sevk edildi

Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaralılara müdahale etmek ve durumu kontrol altına almak için hızlı bir şekilde çalışmalara başladı.

Yaralı yolcular hastaneye kaldırıldı

Kazada metrobüste bulunan 35 yolcunun yaralandığı açıklandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumuyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Metrobüs seferleri aksadı

Kaza nedeniyle metrobüs hattında her iki yönde de seferler durduruldu. Bu durum, sabah saatlerinde işe gitmek üzere yola çıkan yolcuların mağdur olmasına neden oldu. Ekiplerin kazanın nedenini araştırdığı ve seferlerin normale dönmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yaralılardan biri hayatını kaybetti

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde seyir halindeki bir metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu yaralananlardan biri, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaza, Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüsün Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarpması sonucu meydana geldi.

Olay yerinde incelemeler sürüyor

Kaza sonrasında olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, kazanın nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Her iki metrobüste de ciddi maddi hasar meydana gelirken, yaralı yolcular sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere taşındı.

35 yaralının tedavisi devam ediyor

Kazada yaralanan 35 kişinin tedavisi hastanelerde devam ediyor. Yaralılardan biri, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili henüz ayrıntılı bir bilgi bulunmuyor.

Savcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, kazanın meydana geliş sebebi ve sorumluların belirlenmesi için delil toplama işlemleri yapılıyor. Yetkililer, kaza hakkında daha fazla bilgi edinildikçe kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti. Öte yandan kaza anı güvenlik kamerasına takıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül’den açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece’de meydana gelen metrobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ağır yaralı, 45 kişinin ise hafif yaralı olarak tedavi gördüğünü açıkladı. Vali Gül, kazada yaralananların bir kısmının tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Hastanedeki yaralıları ziyaret etti

Yaralıları ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Gül, kazadan şu ana kadar toplamda 48 kişinin etkilendiğini belirtti. Gül, "Maalesef 1 kişi hayatını kaybetti. 2 vatandaşımızın durumu ağır, 45 kişi ise hafif yaralı ya da ayakta tedavi ediliyor," bilgisini paylaştı.

Yaralı sayısındaki değişiklik

Gül, yaralı sayısındaki değişikliğe ilişkin soruya, "Rakamların değişmesinin sebebi, kendi imkanlarıyla hastaneye başvuran vatandaşlarımızın olmasıdır. Bu nedenle zaman zaman yaralı sayısını revize ederek güncelliyoruz," yanıtını verdi. Gül, ziyaret ettiği hastaneye 11 kişinin getirildiğini, bunlardan 4’ünün yatarak tedavi gördüğünü, diğerlerinin ise ayakta tedavi edildiğini belirtti.

Kaza nedeni soruşturma ile belirlenecek

Vali Gül, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve adli, idari süreçlerin sürdüğünü ifade etti. Sağlık ve kurtarma ekiplerinin ilk andan itibaren olay yerinde gerekli müdahaleleri yaptığını belirten Gül, diğer hastanelerdeki yaralıları da ziyaret edeceğini söyledi. Gül, kaza nedenine ilişkin olarak, "Kaza nedeni, adli ve idari soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Görüntülerde iki metrobüs ve bir beyaz araç var. Beyaz araç nedeniyle metrobüsler birbirine çarpıyor. Beyaz araç neden oradaydı, metrobüs neden hızını durdurmadı gibi konular ileriki aşamalarda netleşecek," açıklamasını yaptı. Şu an için önceliğin kazada etkilenenlerin tedavi süreçleri ve ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

İmamoğlu’ndan Küçükçekmece’deki metrobüs kazası açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpıştığı kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Görüntüler geldi, bir sürücü hatasına benziyor. Konumlarına bakıyor arkadaşlarımız, hızlıca tetkik edeceğiz," dedi.

Kazayı takip ediyoruz

Türkiye Belediyeler Birliğinin 28 Ağustos’ta düzenlenen encümen toplantısına katılmak üzere Adıyaman’da bulunan İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Hayatını kaybeden vatandaş için başsağlığı dileyen İmamoğlu, "Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşımız var. İner inmez hastaneye gidip kontrolleri yapacağım," ifadelerini kullandı.

Sürücü hatası iddiası

Kaza görüntülerinin incelemeye alındığını belirten İmamoğlu, olayın sürücü hatasından kaynaklandığını düşündüklerini belirtti. "Konumlarına bakıyor arkadaşlarımız, hızlıca tetkik edeceğiz," diyen İmamoğlu, başsağlığı dileklerini ileterek, kazada etkilenenlere geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

Kazada 1 ölü, 2'si ağır 38 yaralı

Küçükçekmece’de iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 2’si ağır olmak üzere 38 kişi yaralandı. Kazanın ardından 2 metrobüs şoförü ve bir denetim amiri gözaltına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa