Yılmaz Erdoğan’a "Gergedan" davası! Mahkeme Erdoğan'ı haksız buldu...

İtalyan oyuncu Monica Bellucci ile Yılmaz Erdoğan'ın başrolünü paylaştığı "Gergedan Mevsimi", yönetmen ile Erdoğan'ın şirketini karşı karşıya getirdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 09:30
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 09:53
Yılmaz Erdoğan’a ''Gergedan'' davası! Mahkeme Erdoğan'ı haksız buldu...
MP
Mevlüt Peker Editör

Gergedan Mevsimi filmi mahkemelik oldu

Başrollerinde dünyaca ünlü İtalyan oyuncu Monica Bellucci ile Yılmaz Erdoğan, Beren Saat, Belçim Bilgin ve Caner Cindoruk gibi isimlerin yer aldığı "Gergedan Mevsimi" filmi, mahkemelik oldu. İranlı yönetmen Bahman Ghobadi'nin yazıp yönettiği "Gergedan Mevsimi" filmi, 2012 yılında izleyiciyle buluşmuştu.

Yapımcı firma BKM'ye dava açıldı

Sabah'la Günaydın gazetesinde yer alan habere göre, filmin yapımcı firması BKM, yıllar sonra filmi bir dijital yayın platformuna sattı. Bu durum üzerine İranlı yönetmen Bahman Ghobadi, adliyeye başvurarak BKM'ye dava açtı. Ghobadi, yapılan bu satışın sözleşmeye aykırı olduğunu belirtti.

Sözleşme ihlali iddiası

Ünlü yönetmen Bahman Ghobadi, 2011 yılında BKM ile bir sözleşme imzaladıklarını ve 2012 yılında bu sözleşmenin yenilendiğini ifade etti. Ancak Bahman Ghobadi, BKM'nin sözleşme hükümlerine aykırı davranarak filmi, 190 ülkede yayın yapan bir platforma sattığını dile getirdi. Filmin izinsiz erişime açıldığını belirten Ghobadi, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

BKM’ye 40 bin lira manevi tazminat cezası

Mahkeme, sözleşme hükümlerini ihlal eden BKM'nin 40 bin Türk lirası manevi tazminat ödemesine karar verdi. Yönetmen Bahman Ghobadi'nin açtığı dava sonucu BKM'nin, Gergedan Mevsimi filminin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle bu cezayı ödemesi hükme bağlandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa