Meteoroloji uyardı: Bu illerde sağanak bekleniyor

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün bazı illerde yağış etkisini gösterecek. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 09:45
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 10:32
Meteoroloji uyardı: Bu illerde sağanak bekleniyor
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. 

Özellikle Marmara (Çanakkale'nin batı kesimleri hariç), Akdeniz’in iç bölgeleri, Batı ve Doğu Karadeniz, Kütahya, Konya, Çankırı, Ordu, Kars, Ardahan çevreleri, Samsun’un iç kesimleri ile Hatay kıyılarında yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir havaya sahip olacak.

Hava sıcaklığında değişiklik yok

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerinden, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Rüzgar orta kuvvette esecek

Rüzgarın genel olarak kuzeyli yönlerden, güney bölgelerde ise güney ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Eylül ve ekimde sıcaklık nasıl olacak?

Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan tarafından aktarılan verilere göre bu yıl eylül ve ekim ayının sıcak geçmesi bekleniyor.

Dilek Çalışkan, güncel meteorolojik verilere dair şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa