İstanbul'da yeni taksi teklifi onaylandı

İstanbul'da yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılması teklifi, UKOME'de oy çokluğuyla kabul edildi. 2 bin 500 yeni taksi yollara çıkacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 11:41
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 13:29
İstanbul'da yeni taksi teklifi onaylandı
O
Onur Çetinkaya Editör

İstanbul'da bugün gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi  toplantısında, İstanbul'daki taksi sorununu çözmeye yönelik önemli bir adım atıldı. 

2 bin 500 taksi geliyor 

Taksi sayısını artırmayı daha önce 15 kez UKOME toplantılarında oylamaya sunulmuştu, ancak hepsi reddedilmişti. Taraflar bugün bir kez daha toplantıya gitti. 

Toplantıda, şehirdeki taksi sayısının artırılması ve yeni bir taksi sistemi kurulmasına yönelik teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bu karar sonucunda, İstanbul'a 2 bin 500 yeni taksi eklenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, teklifin kabul edilmesinden dolayı herkese teşekkür etti.  Yeni uygulamalı taksi sisteminin  çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemi olacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da daha önce İstanbul'daki taksi sorununun çözümü için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını belirtmişti.

Taksiler damalı olacak

Yeni taksi sistemindeki araçlarda tepe lambası bulunmayacak. Yolcu alımı, yalnızca uygulama üzerinden veya entegre taksi durakları aracılığıyla yapılacak. Yeni taksiler, diğer taksilerden farklı bir tasarıma sahip olacak ve damalı olacak. 

Taksilerin içinde ayrıca güvenlik bölmesi bulunacak. Bu yeni sistemin, yolculara daha kaliteli bir hizmet sunması, taksiciler içinse kamuoyundaki olumsuz algıyı iyileştirmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa