AB komisyonu: Batı Şeria'da durumlar kötüleşiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, işgal altındaki Batı Şeria’daki durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 11:54
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 13:45
AB komisyonu: Batı Şeria'da durumlar kötüleşiyor
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail tarafından Batı Şeria'da Cenin ve Tulkerim kentlerine yoğun bir saldırı düzenledi. Gazze'den sonra Batı Şeria'yı gözüne kestiren soykırım çetesi tüm tepkilere rağmen saldırılarına devam ediyor. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, işgal altındaki Batı Şeria’daki durum hakkında değerlendirmede bulundu. Lenarcic, İsrail ordusunun "ayrım gözetmeksizin kullandığı güç" ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin sivillere yönelik şiddetinin bu kötüleşmenin başlıca sebepleri olduğunu belirtti.

"İsrail Uluslararası Hukuku ihlal ediliyor"

Lenarcic, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Batı Şeria’da yaşanan son gelişmelere vurgu yaptı. İsrail ordusunun güç kullanımını ve İsraillilerin Filistinli sivillere yönelik saldırılarını kınayan Lenarcic, bu durumun uluslararası hukuk ve insan haklarının ciddi şekilde ihlal edilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

İşgalci İsrail saldırılarını artırıyor

7 Ekim 2023’te İsrail'in Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırının ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar yoğunlaştı. Son olarak, İsrail ordusu Batı Şeria’nın Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı saldırılar gerçekleştirdi. Ayrıca, El-Faria Mülteci Kampı, Kalkilya ve diğer bazı bölgelerde de baskınlar düzenlendi.

Filistin'de şehit sayısı artıyor

İsrail ordusunun Batı Şeria’daki bu geniş çaplı saldırıları sonucunda 17 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi. 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırıları sonucunda en az 670 Filistinli şehit oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa