Van'da 2 bin 300 rakımlı dağın eteğinde petrol arama çalışmaları

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Van'ın Muradiye ilçesine bağlı Beşparmak Mahallesi yakınlarında petrol arama çalışmalarını hızlandırdı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 12:33
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 14:43
Van'da 2 bin 300 rakımlı dağın eteğinde petrol arama çalışmaları
Kübra Şenal Editör

2 bin 300 rakımlı bir dağın eteğinde yer alan bölgede yürütülen çalışmalar, petrol sondajı için gerekli altyapının hazırlanmasını amaçlıyor.

Kasım ayına kadar kurulması bekleniyor

Çalışmalar kapsamında, iş makineleriyle yol inşası ve zemin etütleri yapılıyor. Bölge, jandarma ve güvenlik korucuları tarafından 24 saat korunuyor. Şu anda 100 personel ve 30 iş makinesi, sondaj alanını hazır hale getirmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Yöre halkının, kasım ayına kadar petrol sondaj kulesinin kurulmasını ve gelecek müjdeli haber için umutla beklediği kaydedildi.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, Maden Teknik Arama Doğu Anadolu Bölge Müdürü Çetin Kartal ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Nurullah Çatal, bölgede incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

"200 tonluk bir kule ile yerin 1500 metre derinliğine inilecek"

Milletvekili Türkmenoğlu, bölgedeki yer altı kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Bölgede petrolün olduğu bir gerçek. 1800'lü yılların sonu ile 1900'lü yılların başında burada günlük 2 bin litre petrol çıkarıldığını biliyoruz. Kasım ayında buraya 200 tonluk bir kule dikilecek ve yerin 1500 metre derinliğine kadar inilecek" dedi.

"Bölge için önemli bir gelişme"

Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, TPAO'nun yürüttüğü çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, petrol arama faaliyetlerinin bölge için çok önemli olduğunu vurguladı. Güvenlik güçlerinin sürekli nöbet tuttuğunu ve bölgenin artık terörden arındırıldığını belirten Aydoğan, çalışmaların güvenli bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Gençlere istihdam imkanı

Beşparmak Mahallesi'nde yaşayan Enver Kapıcı, çalışmaların mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Hepimizin gözü burada. Petrolün bulunmasıyla iş sahaları açılacak ve gençlerimize iş imkanı sağlanacak. Çok mutluyuz, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa