Japonya'da tayfun felaketi: 3 ölü, 40 yaralı

Sık sık doğal afetlerle sarsılan Japonya'yı bu kez Şanşan Tayfunu vurdu. Afetin etkilediği ülkede 3 kişi can verdi, en az 40 kişi ise yaralandı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 13:00
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 13:21
Japonya'da tayfun felaketi: 3 ölü, 40 yaralı
Hakan Öksüz Editör

Japonya'da etkili olan Şanşan Tayfunu'nun neden olduğu şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları, ülke genelinde ciddi zarara yol açtı. 

İlk belirlemelere göre doğal afet nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı. Şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Güney Japonya'da şiddetli yağış ve rüzgar

Kyodo News'ün aktardığı bilgilere göre, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) yetkilileri, Şanşan Tayfunu'nun özellikle ülkenin güneyinde etkili olduğunu belirtti. Kagoşima, Kumamoto ve Miyazaki eyaletlerinde şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle 40 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Toprak kayması can aldı

Aiçi eyaletinde gerçekleşen toprak kayması nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği vurgulandı. Yetkililer, bölgede yaşayanlar için uyarı yayımladı. Oluşabilecek yeni doğal afetlere karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Tayfun nedeniyle bazı bölgelerde tren seferleri ve uçuşlar iptal edilirdi, pek çok evde elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.

Tayfunun hızı 250 kilometreyi buldu

Şanşan Tayfunu, Japonya Meteoroloji Ajansı'nı harekete geçirdi. Kagoşima bölgesinde yaşayanlara acil durum uyarısı yapıldı. Yetkililer, tayfunun saatte 250 kilometre hızla ilerlediğini belirtti. Tayfunun etkileri nedeniyle ülkede hayat olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa