Özgür Özel'den Dilruba'ya ziyaret!

Dilruba Kayserilioğlu'nu ziyaret eden Özgür Özel, "Dilruba’nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. 3 Eylül'de serbest kalacağını ümit ediyoruz" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 13:10
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 15:16
Özgür Özel'den Dilruba'ya ziyaret!
Ecem Çetin Editör

Dilruba Kayserilioğlu isimli bir kadın verdiği sokak röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” gerekçeleriyle tutuklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa Cezaevi’nde olan Dilruba Kayserilioğlu'nu bugün ziyaret etti. 

Dilruba'nın tutukluluğunun baştan sona hukuksuzluk olduğunu ifade eden Özel, herkesin düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun şiddete başvurmamak, çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı olduğunu bunun bir anayasal bir hak olduğunu söyledi. 

"Kişiyi özgürlüğünden mahrum etmeye yeltenmek, tamamen yönetimdeki acziyetin ve savrulmanın ifadesidir"

Özel, şunları söyledi; 

Dilruba ile görüştüğünü söyleyen Özel, özgürlüğüne kavuşması sonrasında verdiği röportajda ne kastettiğini ve kastetmediğini, gerçek düşüncelerini paylaşacağını ifade etti.

"3 Eylül'de serbest kalacağını ümit ediyoruz"

CHP Lideri Özel, Dilruba Kayserilioğlu'nun 3 Eylül günü yapılacak duruşmada serbest kalacağını umduklarını, Kayserilioğlu'nun da ümit ettiğini söyledi. 

Özgür Özel, Kayserilioğlu'nu 9 Eylül'de CHP'nin 101’inci kuruluş yıl dönümünde Ankara'da yapılacak törenlere ve akşamki Şevval Şam konserine davet ettiğini ifade ederek, şunları söyledi;

"Haksız, hukuksuz yere hapsedemezsiniz"

Özgür Özel, Türkiye'de herkesin inancının, örtünmesinin ya da örtünmemesinin, yaşam şeklinin, tercihlerinin tam bir özgürlük içinde olması gerektiğini ifade etti. Özel, CHP olarak bunun teminatı olduklarını, herkesin meseleye böyle yaklaşması gerektiğini belirtti. 

"Türkiye, özgürlükler ülkesidir"

Özel, şu ifadeleri kullandı; 

"Milletin yakasından düşün"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa