Pavel Durov, Telegram’daki suçlardan sorumlu tutuluyor!

Fransız yargısı çıldırdı. Milyarlarca paylaşım yapılan Telegram’daki suç unsurlarından Telegram’ın CEO’su Pavel Durov sorumlu tutuluyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 13:27
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 13:46
Pavel Durov, Telegram’daki suçlardan sorumlu tutuluyor!
AA
Kaynak AA

Telegram CEO'su Pavel Durov'un avukatından açıklama

Fransa'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un avukatı, müvekkilinin platformda işlenen suçlardan sorumlu tutulmasına tepki gösterdi.

Avukat Kaminski'den tepki

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Durov'un avukatı David-Olivier Kaminski, müvekkilinin 12 farklı suçlama ile karşı karşıya olduğunu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti. Kaminski, "Bir sosyal medya yöneticisinin, kendisiyle doğrudan ya da dolaylı olarak ilgisi olmayan suçlarla bağlantılı olması saçma bir düşüncedir," ifadelerini kullandı.

Telegram AB kurallarına uygun hareket ediyor

Kaminski, Telegram'ın Avrupa Birliği (AB) kurallarına uygun olarak faaliyet gösterdiğini savundu. Durov'un, bu kurallara uyduğunu vurgulayan Kaminski, müvekkilinin yargı sürecini yakından takip ettiklerini belirtti.

Durov'un gözaltına alınma süreci

Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Telegram platformunda yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilen Durov, 96 saatlik gözaltı süresinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Paris Savcılığı, Durov'un 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve Fransa'dan çıkış yasağı getirildiğini açıkladı.

Durov'a yöneltilen suçlamalar

Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov'a yönelik suçlamalar arasında yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi ciddi suçların bulunduğunu belirtti. Beccuau, Durov'un, Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından yürütülen bir ön soruşturma kapsamında gözaltına alındığını ve 8 Temmuz'da açılan "X" soruşturması çerçevesinde toplam 12 ayrı suçla ilgili araştırma yapıldığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa