Atatürk dizisinin yayın tarihi belli oldu

Aras Bulut İynemli'nin Atatürk rolünde başrolü üstlendiği dizinin, Prime Video'da yayınlanacağı tarih belli oldu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 13:27
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 14:10
Atatürk dizisinin yayın tarihi belli oldu
Hakan Öksüz Editör

Prime Video, Disney ile yaşanan sorunlar nedeniyle dizi olarak planlanan "ATATÜRK 1881-1919" projesini iki bölümlük bir film serisi olarak yayınlama kararı almıştı. Bu filmlerin altı bölümlük dizi versiyonunun izleyiciyle buluşacağı haberi geldi.

İlk film 9 Eylül'de, ikinci film 29 Ekim'de yayında

Prime Video, "ATATÜRK 1881-1919" serisinin ilk filmini 9 Eylül'de izleyicilerle buluşturacak. İkinci film ise Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim'de yayınlanacak. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olan 10 Kasım'dan itibaren, bu filmlerin altı bölümlük dizi versiyonu yalnızca Prime Video Türkiye'de izlenebilecek.

Atatürk'ün hayatı filmleştiriliyor

Üç yılda altı bölümlük bir dizi olarak çekilen ancak dizi formatında yayınlanamayan "ATATÜRK 1881-1919", Atatürk'ün hayatını iki ayrı filmle izleyiciye sunuyor. 

1881-1915 yıllarını kapsayan ilk film, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğundan başlayarak, onun karakterini şekillendiren olayları ve "Atatürk" unvanını nasıl kazandığını anlatıyor.

İkinci filmde Atatürk'ün savaşları

29 Ekim’de yayımlanacak olan ikinci filmde ise Atatürk'ün katıldığı savaşlar ele alınıyor. Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği, Necati Şahin’in senaryosunu yazdığı bu filmde, Mustafa Kemal Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli canlandırıyor. Filmde ayrıca, Songül Öden Zübeyde Hanım’ı, Sarp Akkaya Enver Paşa’yı ve Esra Bilgiç Madame Corinne’i canlandırıyor.

Filmin yapımında tarih danışmanları olarak Orhan Çekiç, Saadet Özen ve Hacı Mehmet Duranoğlu görev alırken, askeri danışman olarak Tuncel Koç, askeri kostüm danışmanı olarak Kadir Türker Geçer ve Osmanlı Türkçesi danışmanı olarak Üzeyir Karataş yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa