Eski Rus bakan yardımcısı Popov'a dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı

Rusya'da eski Savunma Bakan Yardımcısı Pavel Popov, "devleti dolandırdığı" şüphesiyle gözaltına alındığı duyuruldu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 14:25
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 14:35
Eski Rus bakan yardımcısı Popov'a dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı
Kübra Şenal Editör

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamaya göre Pavel Popov, dolandırıcılık iddiasıyla açılan bir dava kapsamında gözaltına alındı.

Patriot Parkı soruşturması genişliyor

Popov'un, 2021-2024 yılları arasında Rus askeri teçhizatlarının sergilendiği "Patriot" Parkı'nın geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olduğu ve bu süreçte zimmetine para geçirdiği öne sürülüyor. Yürütülen bu davanın ağustos ayının başında, Rusya Savunma Bakanlığı Yenilikçi Gelişim Dairesi Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Vladimir Şesterov ve "Patriot" Parkı Müdürü Vyaçeslav Ahmedov'a yönelik dolandırıcılık şüphesiyle açılan davaların devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığında rüşvet ve dolandırıcılık iddiaları

Bu gelişme, Rusya Savunma Bakanlığındaki rüşvet ve dolandırıcılık iddialarına yönelik artan soruşturmaların bir parçası olarak dikkat çekiyor. Daha önce de Savunma Bakan Yardımcısı Timur İvanov ve Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Yuriy Kuznetsov, rüşvet iddialarıyla tutuklanmıştı. Mayıs ayında ise eski ordu komutanı Tümgeneral İvan Popov'un dolandırıcılık şüphesiyle tutuklandığı bildirilmişti.

Söz konusu olaylar, Rusya'da savunma sektöründeki yolsuzluk iddialarının ve bu iddialara yönelik soruşturmaların yoğunlaştığının bir göstergesi olduğunu belirliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa