Batı Şeria'da çatışma, Netanyahu'ya ailelerden tepki

Çatışmaların dinmediği Batı Şeria'da İsrail askerleri Filistinlilere ateş açtı. İsrailli aileler ise esir çocukları için Gazze şeridine girdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 14:37
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 14:55
Batı Şeria'da çatışma, Netanyahu'ya ailelerden tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde gerçekleştirdiği geniş çaplı askeri operasyonda en az 10 kişi hayatını kaybetti. 

Son 20 yılda bölgeye yapılan en büyük askeri harekat olarak değerlendirilen operasyon katil İsrail, Filistinlilerin üzerinden namlularını çekmiyor. 

Batı Şeria'daki Cenin, Tulkarm, Nablus ve Tubas kentlerini hedef alan Siyonistler Özellikle Cenin ve çevresindeki Nur Şems ve El Fara mülteci kamplarına drone saldırıları da düzenliyor.

Diğer yandan Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim ile 27 Ağustos arasında İsrail ordusu ve İsraillilerin gerçekleştirdiği saldırılarda 628 Filistinlinin hayatını kaybetti.

İsrailli aile Gazze'ye akın etti 

Gazze Şeridi'nde Filistinli grupların elinde tutulan İsrailli esirlerin yakınları, Tel Aviv hükümetine esir değişimi anlaşması yapılması için baskı uygulamak amacıyla Gazze sınır hattında bir eylem düzenledi. 

Esirlerin aileleri, sevdiklerine yaklaşabilme umuduyla Gazze'ye doğru yürüyen ve eylem yapan aileler sınırda protesto gerçekleştirdi. Aileler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki göstererek, çocuklarının kurtarılmasını istedi. 

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılar sonucu 40 bin 602 kişinin hayatını kaybetti, 93 bin 855 kişi de yaralandı.  Son 24 saatte 68 sivilin yaşamını yitirirken 77 sivil ise yaralandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa