Küçükçekmece'deki metrobüs kazasının sebebi ortaya çıktı!

İstanbul'da 2 metrobüsün çarpışması sonucunda meydana gelen feci kazada 1 kişi yaşamını yitirdi. Kazaya ilişkin ön rapor çıktı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 14:39
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 17:35
Kübra Şenal Editör

Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 2'si ağır olmak üzere 50 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin hazırlanan ön rapor, kazanın sebebini ortaya koydu.

Kazanın sebebi belli oldu

Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Kazaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, bilirkişi tarafından hazırlanan ön rapor tamamlandı. Raporda, metrobüs hattında "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair bir uyarı olduğu, ancak metrobüs sürücüsünün bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istediği için kazanın meydana geldiği belirtildi.

Soruşturma ve gözaltılar

Kazanın ardından metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y.'nin şüpheli olarak gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer iki kişinin ise olayla ilgili bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı belirtildi.

Soruşturma, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa