Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde kura zamanı

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde kuralar yarın çekilecek. Peki kura çekimi ne zaman, saat kaçta?

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 14:50
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 15:11
Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde kura zamanı
Hakan Öksüz Editör

2024-2025 sezonu UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan giderek artıyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni format ile temsilcilerimiz, her torbadan çekilen iki takımla toplamda sekiz farklı rakibe karşı mücadele edecek. Peki, UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman ve nerede izlenebilir?

UEFA Avrupa Ligi kura çekimine zaman?

UEFA Avrupa Ligi 2024-2025 sezonu grup aşaması kura çekimi için tarihler açıklandı. Kura çekimi, 30 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Futbolseverler, bu heyecan dolu anları UEFA'nın resmi internet sitesinden canlı olarak takip edebilecek.

Avrupa Ligi'nin yeni formatı

Bu sezon Avrupa Ligi'nde, toplam 36 takım lig aşamasında yer alacak. Bu takımlar; Avrupa Ligi'nde bu turdan başlayan 13 ekip, 2024-25 UEFA Avrupa Ligi eleme ve play-off turlarını geçen 12 takım ve 2024-25 UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen 11 takımdan oluşacak.

Lig aşamasında, takımlar UEFA'nın 2024 takım katsayılarına göre dört torbaya ayrılacak: 1-9, 10-18, 19-27 ve 28-36 sıralarındaki takımlar her bir torbada yer alacak. Her takım, farklı torbalardan kura ile belirlenen iki rakip ile biri iç sahada biri deplasmanda olmak üzere toplamda sekiz maç oynayacak. Bu maçların dördü iç sahada, dördü ise deplasmanda gerçekleşecek. Aynı ülke takımları lig aşamasında birbirleriyle karşılaşamayacak.

Hangi takımlar üst tura yükselecek?

Lig aşamasının tamamlanmasının ardından, puan tablosuna göre sıralama belirlenecek. İlk sekiz sıradaki takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9. ile 24. sıralar arasında yer alan 16 takım ise eleme aşaması play-off turuna katılacak. Son 12 sırada yer alan takımlar ise turnuvaya veda edecek.

Konferans Ligi kura çekimi saat kaçta?

UEFA'nın kulüpler düzeyindeki 3 numaralı organizasyonu olan Konferans Ligi'nde de grup kuralarının çekimi yarın gerçekleştirilecek. Saat 15.30'da başlayacak kura çekimi, lig usulüne göre oynanacak Konferans Ligi'nde hangi takımın hangi takımla karşılaşacağını kesinleştirecek.

Başakşehir lige adını yazdırdı, sıra Trabzonspor'da

RAMS Başakşehir, St. Patrick Athletic'i 2-0 yenerek adını lige yazdırdı. Trabzonspor bu akşam St. Gallen'i elerse Konferans Ligi'ndeki ikinci takımımız olacak.

Konferans Ligi'nin formatı

Konferans Ligi'nde her takım, altışar rakip ile karşılaşacak. Ligi ilk 8 içinde tamamlayan takımlar, direkt olarak son 16 turuna adını yazdıracak. Ligi 9. ile 24. sıralar arasında tamamlayan 16 takım ise play-off mücadelesine çıkacak. 

Play-off turu itibarıyla çift maç eleme sistemi geçerli olacak. Konferans Ligi 3 Ekim'de başlayacak ve 28 Mayıs 2025'te sona erecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa