Rus ordusundan zırhlı araca kamikaze

Rusya, Avustralya tarafından Ukrayna'ya tedarik edilen Bushmaster zırhlı aracını FPV-kamikaze drone ile vurdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 15:08
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 16:08
Rus ordusundan zırhlı araca kamikaze
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze'de çatışmalar yoğunlaşırken Rusya ile Ukrayna arasında şiddet her geçen gün artıyor.

2 yılın geride kaldığı savaşta tarafların uzlaşması için ülkeler müzakerelerine devam ediyor. Ancak ne Rusya ne de Ukrayna barışa yanaşmıyor. Rusya, işgalin ilk aşamalarında Kiev'i ele geçirmeye çalıştı, ancak Ukrayna'nın sert direnişi nedeniyle başkent çevresinden çekilmek zorunda kaldı.  

Binlerce insanın başka ülkelere göç etmek zorunda kaldığı bölgelerde kalanlar için ise yaşam her geçen gün ağırlaşıyor. Zelenski ve Putin'in tavrı her ülkede can kayıplarını da artırıyor. Savaşın durdurulamadığı bölgede Rusya'ya batılı ülkelerin yaptırımları Ukrayna'ya ise yardımları sürüyor.

Drone saldırıları ise özellikle iki ülkenin en büyük silahı durumunda bu nedenle Rusya-Ukrayna savaşı, özellikle modern savaş teknolojilerinin ve taktiklerinin bir laboratuvarı haline geldi. 

Tarafların birbirlerine İHA ve drone ile saldırılarında ise giderek artış yaşandı. Onlara bir örnek daha geldi.  Avustralya tarafından Ukrayna'ya tedarik edilen Bushmaster zırhlı aracı, Kursk bölgesinde Rus FPV-kamikaze drone ile vuruldu. O anlar Ruslar tarafından paylaşıldı. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı kapsamında önceki gece saatlerinde Ukrayna'nın havaalanı altyapısına yönelik hipersonik "Kinjal" füzeleri dahil uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlar ve insansız hava araçları (İHA) ile bir saldırı düzenledi. Bakanlık, tüm hedeflerin vurulduğunu belirtti.

Etiketler Rusya' ​Ukrayna
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa