2024 Paralimpik Oyunları'nda dünya rekoru

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli para okçu Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında dünya ve paralimpik oyunlar rekoru kırdı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 17:14
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 17:33
2024 Paralimpik Oyunları'nda dünya rekoru
O
Onur Çetinkaya Editör

Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen 17. Paralimpik Oyunları, Çarşamba akşamı Concorde Meydanı'nda yapılan açılış töreniyle başladı. 

Türkiye'nin paralimpik madalyalı sporcuları yüzücü Sevilay Öztürk ve tekvandocu Mahmut Bozteke, törende Türk bayrağını taşıdı. Oyunlar, 8 Eylül'e kadar devam edecek ve dünyanın dört bir yanından 4 binden fazla sporcu madalya için mücadele edecek.

2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli para okçu Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında büyük bir başarıya imza attı.  704 puanla birinci olan Öznur Cüre Girdi, bu performansıyla hem dünya rekorunu hem de Paralimpik Oyunları rekorunu kırarak tarihe geçti.

Türkiye, bu oyunlarda rekor sayıda sporcu ile temsil ediliyor; 15 branşta 48'i kadın, 45'i erkek olmak üzere toplam 93 sporcu yarışıyor. 

Türkiye, paralimpik oyunları tarihinde bugüne kadar 9 farklı branşta 38 madalya kazandı. Bu madalyaların 8'i altın, 10'u gümüş, 20'si ise bronz.

Öznur Cüre Girdi'nin bu büyük başarısı, Türkiye'nin Paralimpik Oyunları'ndaki madalya koleksiyonuna katkı sağlama yolunda önemli bir adım olarak öne çıktı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa