Hamas: 2 Temmuz'da açıklanan teklife bağlıyız

Hamas yöneticisi Ebu Zuhri, 2 Temmuz'daki teklife bağlılıklarını tekrarlarken "Bu anlaşmanın uygulanması için bir planın yapılması bekliyoruz" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 18:42
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 18:59
Hamas: 2 Temmuz'da açıklanan teklife bağlıyız
EK
Esra Koçak Editör

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, ABD'nin, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına ve ateşkesi engelleyen tutumuna destek verdiğini belirtti. Ebu Zuhri, ABD'nin İsrail'i anlaşma imzalamaya zorlamada ciddi olmadığını ve bu durumun müzakere sürecini olumsuz etkilediğini vurguladı.

"İsrail yeni şartlar dayatıyor"

Ebu Zuhri, Gazze'de ateşkesin sağlanamamasının sebebini İsrail'in sürekli olarak yeni şartlar öne sürmesine bağladı. Hamas'ın Mısır, Katar ve ABD'li arabulucuların 2 Temmuz'daki önerisini kabul ettiğini, ancak İsrail'in bu anlaşmaya rağmen yeni şartlar dayattığını ifade etti. Ebu Zuhri, bu durumu, "Hamas olarak 2 Temmuz'da açıklanan teklife bağlılığımızı teyit ettik" diyerek açıkladı.

"Top, İsrail ve ABD'nin sahasında"

Ebu Zuhri, ABD'nin gerçekten bir anlaşma sağlamak istiyorsa, İsrail'i Filistin'e yönelik saldırılarını durdurmaya zorlaması gerektiğini belirtti. Açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Biden'ın ateşkes taslağını kabul etmediği ve yeni şartlar eklediği de ifade edildi.

Hamas'ın mücadelesi sürüyor

Gazze'deki son duruma da değinen Ebu Zuhri, Filistin halkını korumaya ve İsrail'e karşı mücadeleye devam ettiklerini söyledi. İşgal altındaki Batı Şeria'daki çatışmaların sürdüğünü ve İsrail'in burada da suç işlemeye devam ettiğini belirtti. Hamas, İsrail'in saldırılarına karşı mücadelesini sürdüreceğini ve bu mücadeleyi her şekilde geliştirmek için çalışacağını vurguladı.

Gazze'deki saldırılar ve kayıplar

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 40 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı da tahrip ediyor. Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin olduğu bildiriliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa