Narin Güran haberlerine yayın yasağı

Diyarbakır'da 9 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran haberlerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine yayın yasağı kararı alındı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 20:12
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 20:47
Narin Güran haberlerine yayın yasağı
EK
Esra Koçak Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, son olarak Narin'in ağabeyi gözaltına alındı. Ağabeyin kolunda bulunan ısırık izleri incelemeye alındı, ancak bu izlerin Narin'e ait olmadığı belirlendi.

Yayın yasağı talebi kabul edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla, "mağdur çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişiminin korunması", "çocuğun üstün yararı", "soruşturmanın gizliliği", "delillerin karartılmasının önüne geçilmesi" ve "tanıkların ve diğer ilgililerin güvenliği" gerekçeleriyle basında yer alan haberler ve sosyal medya paylaşımlarına yayın yasağı getirilmesi talebinde bulundu.

Talebi kabul eden Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma tamamlanana kadar olay hakkında tüm yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında yayın yapan medyada dosya yayın yapılmasını yasakladı.

RTÜK'ten açıklama geldi 

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Narin Güran haberlerine ilişkin basın yayın organlarından hassasiyet talep etti.

Şahin şunları söyledi: 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa