Türk Dışişleri’den Irak’ta düşürülen SİHA açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, terörle mücadele eden Türk SİHA’sının Irak’ta düşürülmesi sonrası “Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır” açıklaması yaptı

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 20:59
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 21:30
Türk Dışişleri’den Irak’ta düşürülen SİHA açıklaması
BY
Barış Yılmaz Editör

Türkiye'ye ait Aksungur silahlı insansız hava aracı (SİHA),  Kerkük kenti yakınlarında Irak güçlerince düşürüldü. 

SİHA, kent merkezine düşerken bazı evlerde yangın çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Irak Kuzey Hava savunma Komutan yardımcısı Tuğgeneral Abdülselam Hammud Ramazan da Türk SİHA'sını Irak ordusunun düşürdüğü yönünde bir açıklama yaptı.

Bu gelişme diplomasiyi harekete geçirdi.  Ankara-Bağdat hattında temas kurulurken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, olayın aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlandığını duyurdu.

Keçeli, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığının tam olduğunu vurguladı. 

Türkiye ve Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunduğuna işaret eden Keçeli, son dönemde PKK’nın Irak’ta 'yasaklı örgüt' ilan edildiğini hatırlattı.

Keçeli, 15 Ağustos tarihinde Ankara’da imzalanan 'Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı' nı da bu yeni yaklaşımın ürünü olarak tanımladı.


 
 Dışişleri Sözcüsü, iki ülke işbirliğinin sahada somut sonuçlar vermesi ve bu amaçla yetkili makamlar arasındaki eşgüdümün artırılması hususunda her iki ülkenin de kararlı olduğunun altını çizdi.

Böylece provokasyon kokan bu eyleme karşı diplomasi ilk hamlesini gerçekleştirdi.

Türkiye, şimdi SİHA’nın neden ve nasıl düştüğünü detaylı şekilde öğrenecek. Irak makamlarıyla bu çerçevede yoğun trafik devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa