Gazze'deki çatışmalara aşı arası

Dünya Sağlık Örgütü, çocuk felci aşılarının yapılması için Gazze'de geçici olarak çatışmalara ara verileceğini duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 21:00
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 21:24
Gazze'deki çatışmalara aşı  arası
EK
Esra Koçak Editör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşılamalarını gerçekleştirebilmek amacıyla üçer günlük insani ara verilmesini kabul ettiğini açıkladı. Bu insani araların her biri günde 8 saat sürecek ve gerektiğinde her bölgede dörder güne kadar uzatılabilecek.

İnsani Aralar ve Çocuk Felci Aşılaması

16 Ağustos'ta Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde 10 aylık bir çocukta çocuk felci vakası tespit edildiğini duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından, çocuk felci aşılarının Gazze'ye ulaştırılması ve uygulanabilmesi için İsrail'e baskı yapılması çağrıları arttı. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansını (UNRWA), Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ortakları, Gazze Şeridi'nde 640 binden fazla çocuğun çocuk felci aşısı olması için çatışmalara insani ara verilmesine ihtiyaç duyulduğunu açıklamışlardı. 

AB'den insani araya destek geldi

Avrupa Birliği (AB) de bu insani ara çağrısına destek vererek, Gazze'deki tüm çocukların aşılanmasını sağlamak için gerekli adımların atılmasını istemişti.

Bu insani araların, çocuk felci aşılarının Gazze'deki çocuklara ulaştırılması ve uygulanması için hayati öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Avrupa Birliği (AB), Gazze'deki tüm çocukların çocuk felci virüsüne karşı aşılanmasını sağlamak için insani ara çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa