Türk SİHA'sını düşürdük diyen Iraklı Tuğgenerale soruşturma açıldı

“Türk SİHA’sını düşürdük” açıklaması yapan Tuğgeneral Abdülselam Hammud Ramazan hakkında Irak Hükümeti soruşturma başlattı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 21:05
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 21:32
Türk SİHA'sını düşürdük diyen Iraklı Tuğgenerale soruşturma açıldı
BY
Barış Yılmaz Editör

Türkiye'ye ait Aksungur silahlı insansız hava aracının (SİHA),  Kerkük kenti yakınlarında Irak güçlerince düşürülmesi Irak gündemini sarstı. 

Kent merkezine düşen SİHA yangına yol açarken  ölen ya da yaralanan olmadı.

Kendisini Irak Kuzey Hava savunma Komutan yardımcısı olarak tanıtan Tuğgeneral Abdülselam Hammud Ramazan, askeri silsile ve diplomasiyi çğneyerek mikrofonlara “Türk SİHA’sını düşürdük” açıklaması yaptı.

Bu aceleci ve provokasyon kokan açıklama Türkiye’de soğukkanlılıkla karşılandı.

Daha henüz Bağdat Yönetimiyle terörle mücadelede mutabakatlar imzalayan Ankara itidalli ve kararlı bir açıklama yaptı.

“Terörle mücadelede kararlılığı tamdır” diyen Dışişleri Sözcüsü Öncü Keçeli, olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için Irak makamlarıyla koordinasyon sağladıklarını duyurdu.

Keçeli, Türkiye’nin Irak topraklarında yuvalanan terörle mücadelesini BM Şartı’nın 51’nci maddesindeki meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürdüğüne dikkati çekti.

Bağdat-Ankara yakınlaşmasına işaret eden Keçeli, bunun neticesinde terör örgütü PKK’nın Irak’ta yasaklı örgüt ilan edildiğini hatırlattı.

Keçeli, Ankara’da imzalanan Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı'nın da Irak ve Türkiye arasındali terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen ortak iradenin ürünü olduğuna işaret etti.

Ankara-Bağdat diyaloğu kısa sürede sonuç verdi.

Provokasyon kokan bu eaylemi büyük bir iştahla ve özensiz bir şekilde ortaya koyan Tuğgeneral hakkında Irak Hükümeti soruşturma başlattı.

İki ülke halklarının yararına geliştirilen işbirliğini baltalamayı hedefleyen çevrelere fırsat verilmeyeceği bu soruşturmayla ortaya konuldu.

Türkiye-Irak yakınlaşmasından rahatsız olan terör odakları ve arkasındaki emperyalist odakların bağlantıları ve bunu elleri bağlı izlemeyecekleri düşünüldüğünde Ankara ve Bağdat yönetimlerinin soğukkanlı ve işbirliği içinde hareket etmeleri gölgelerde planlanan hamleleri boşa çıkaracaktır.

Şimdi Türkiye, Irak makamlarının başlattığı bu soruşturmayı da yakından izleyecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa