Dursun Özbek'ten 'karaborsa bilet iddiaları'na suç duyurusu

Galatasaray Başkanı Özbek, karaborsa bilet iddiaları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 21:33
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 21:45
Dursun Özbek'ten 'karaborsa bilet iddiaları'na suç duyurusu
EK
Esra Koçak Editör

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, karaborsa bilet iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Başkanımız Dursun Aydın Özbek bugün saat 14.30’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek, Galatasaray Spor Kulübü futbol karşılaşmalarının biletlerinin karaborsa aracılığıyla yüksek meblağlarla satıldığına ve bu suretle gerek Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinin ve çalışanlarının gerekse de üçüncü kişilerin menfaat elde etmelerine dair iddiaların araştırılması için suç duyurusunda bulunmuştur" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

İlk defa Galatasaray Divan Kurulu’nda Hayri Kozak’ın gündeme getirdiği ve Galatasaray’da bazı yöneticilerin ifade verdiği bilet soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

İddiaya göre Galatasaray’ın kombine dışındaki yaklaşık 10 bin bileti satışa çıktığı andan itibaren özel bir uygulama ile tükenmiş gösteriliyor. Ardından normal fiyatından satın alınan biletler karaborsa yöntemiyle 5 bin euro’ya varan fiyatlarla taraftarlara devrediliyor. Taraftar grubunun karaborsa satış için kullanıldığı söyleniyor. Bu yöntemle satılan biletlerden yılda 56 milyon euro gelir elde edildiği tahmin ediliyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Galatasaray ve karaborsa bilet satışı yan yana getirilmek isteniyor. Sistemi gayet iyi biliyoruz. Bizim bilet satışımız elektronik ortamda oluyor. Birisi gelsin desin ki 'Şu maçın biletini, şu kişiden, şu paraya aldım.' Her şeyi görüyoruz. Anında buluruz. Elektronik ortamda kimin ne bileti aldığı belli. Elinizde bir belge ve bilgi varsa gelin bize söyleyin. Bu işin ilk üzerine gidecek ve insanların gerekli cezayı alması konusunda ilk harekete geçecek kişi ben ve yönetim kurulu. Büyük bir camiayı böyle bir töhmet altında bırakacak söylem içine girebilmek için net bilgi sahibi olmak lazım. Eğer birisi bu işi elinde belge var gibi söylüyor ve bana müracaat etmiyorsa o kişiyi müfteri olarak yaftalamak lazım. Artık bunun sonlanması gerek. İnsanların Galatasaray'a kötülük ettiklerini farkına varması lazım. Şu ana kadar yaptığımız soruşturmada ortada bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa