Yunanistan'da ölü balık alarmı!

Yunanistan'ın orta kesiminde bulunan Volos kentinde binlerce ölü balık deniz yüzeyini kaplarken turizm sektörünü de zor durumda bıraktı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 06:25
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 06:25
Yunanistan'da ölü balık alarmı!
AA
Kaynak AA

Yunanistan'ın orta kesiminde yer alan Volos kentinde, 27 Ağustos'ta deniz yüzeyini kaplayan binlerce ölü balık, çevrede yoğun ve rahatsız edici bir koku yayarak hem bölge sakinlerini hem de turizm sektörünü zor durumda bıraktı. Bu durum, Volos'taki işletmelerin ticari faaliyetlerini olumsuz etkilerken, esnaf kokunun dayanılmaz hale geldiğini ve turizme büyük darbe vurduğunu ifade etti.

Volos Ticaret Odası'nın yaptığı açıklamada, sahil kesimindeki ticari aktivitelerin son 3 günde %80 oranında azaldığı ve bazı işletmelerin geçici olarak kapanmak zorunda kaldığı belirtildi. Yunan basınına konuşan Otelciler Birliği yetkilileri, bu sorunun bölgenin imajını zedelediğini, sorumlulara dava açmayı ve tazminat talep etmeyi düşündüklerini belirtti. Yetkililer, önlem alınmaması halinde turizmin ciddi bir tehditle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti.

Bölge sakinlerinden Georgia Frangula, olay sırasında Almanya'da olduğunu ve felaketin boyutunu tahmin edemediğini dile getirdi.

Yunan basınında çıkan haberlere göre, ölü balıklar Volos kenti yakınlarındaki Karla Gölü'nden geldi. Göl, 1962'de sıtmayla mücadele kapsamında kurutulmuştu, ancak geçen yılki sağanak yağışlar ve seller gölün yeniden dolmasına neden oldu. Uzmanlar, tatlı su balıklarının Volos kentinin bulunduğu Pagasit Körfezi'ne sürüklenmesinin bu balık ölümlerine yol açtığını belirtti.

Yunan yetkililer, şu ana kadar kilometrelerce uzanan ölü balık yığınlarından 100 tonun üzerinde balık toplandığını bildirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa