Sinop’taki trafik kazasında iki kişi yaralandı...

Sinop’ta otomobille minibüsün çarpıştığı kazada 2 kişi yaralanırken, Hatay'daki kazada ise devrilen tırın şoförü yaralı olarak kurtuldu...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 06:45
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 06:45
Sinop’taki trafik kazasında iki kişi yaralandı...
AA
Kaynak AA

Sinop'ta meydana gelen bir trafik kazasında, otomobille minibüsün çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sinop-Boyabat kara yolu Çulhalı köyü mevkiinde gerçekleşti. H.A. yönetimindeki 26 AEE 820 plakalı otomobil, karşı yönden gelen A.Ç.’nin kullandığı 06 AGM 636 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışma sonucunda, H.A. ve aynı araçta bulunan A.Z. yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bir kaza haberi de Hatay'dan...

İskenderun'da demir yüklü bir tırın devrilmesi sonucu sürücü A.Ç. yaralandı.

Kaza, İskenderun-Belen otoyolu Sarımazı Mahallesi'nde meydana geldi. A.Ç. yönetimindeki 31 AKA 43 plakalı tır, henüz bilinmeyen bir sebeple devrildi. Kazada yaralanan sürücü A.Ç., olay yerine gelen ambulansla İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa