Giovanni van Bronckhorst: Burada mutlu bir hoca var...

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Lugano'yu 5-1 yenerek lig etabına yükselen Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst, çok mutlu olduklarını söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 07:35
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 07:35
Giovanni van Bronckhorst: Burada mutlu bir hoca var...
AA
Kaynak AA

Tüpraş Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, takımının gösterdiği savunma performansından memnuniyetini dile getirdi. Van Bronckhorst, "Skordan dolayı çok mutluyum. Gruplara kalmak istiyorduk ve bunu başardık. İlk yarı çok iyi oynadık, ancak ikinci yarıya yavaş başladık ve golü yedik. Defansif organizasyonumuzda bazı hatalar yaptık. Buna rağmen geçiş oyununda çok hızlı ve tehlikeliyiz. Bu akşamın keyfini çıkarıyorum," ifadelerini kullandı.

Ligdeki hedeflerinden bahseden van Bronckhorst, Sivasspor'u yenerek ilk bölümü galibiyetle kapatmayı amaçladıklarını belirtti. "Ön alan baskısını çok iyi yapıyoruz ve topu kazandıktan sonra tehlikeli oluyoruz. Ancak bu baskıyı tüm maç boyunca sürdüremeyiz. Gelişmemiz gerekiyor, oyuncularımız öğrenmeye açık ve daha fazla gelişmek için her şeyi yapacağız," dedi.

Teknik direktör olarak göreve geldiklerinden bu yana takımın kadro derinliğini artırmaya odaklandıklarını belirten van Bronckhorst, "Yeni meydan okumalar arayan oyuncular aradık. Transfer sürecimiz büyük oranda tamamlandı ancak fırsatlara da bakıyoruz. Hem Avrupa'da hem ligde rekabetçi olmalıyız," diye konuştu.

Takımın savunma gelişimine değinen Giovanni van Bronckhorst, "Bu yıl savunmada daha iyi olmamız gerekiyordu. Rafa Silva ve Immobile gibi oyuncuların performansı bize maç kazandırmayı kolaylaştırıyor," dedi.

Bir Türk finali olasılığı hakkında sorulan soruya yanıt veren van Bronckhorst, "Bir Türk finali güzel bir rüya olabilir. Trabzonspor'un penaltılarla kaybetmesine üzüldüm; Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi hedeflerine ulaşmasını isterim. Bu, Türk futbolu için prestij ve puan anlamında önemli olurdu. İki Türk takımının final hayali güzel, ama biri Beşiktaş olduğu sürece," ifadeleriyle esprili bir şekilde yanıt verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa