İsrail ordusu geride bıraktığı yıkımla Tulkerim'den çekildi

İsrail ordusu 48 saat sonra geride büyük yıkım bırakarak Tulkerim'den çekildi. Bölgedeki son durum ve yaşananlara dair detaylar haberde...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 08:30
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 08:30
İsrail ordusu geride bıraktığı yıkımla Tulkerim'den çekildi
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinden 48 saat süren baskının ardından çekildiği bildirildi. Görgü tanıklarına göre, İsrail güçleri arkalarında 5 ölü, çok sayıda yaralı ve ciddi altyapı tahribatı bırakarak kentten ayrıldı.

Baskın sırasında buldozerlerle anayolları, içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini tahrip eden İsrail ordusu, elektrik direklerini sökerek evleri yıktı ve birçok aracı kullanılmaz hale getirdi. İsrail güçleri, bir gün önce de Tubas'taki el-Faria Mülteci Kampı'ndan 30 saatlik operasyonun ardından çekilmişti.

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına, 2002'deki "II. İntifada"dan bu yana en yoğun ve kapsamlı saldırılarından biri olan "Yaz Kampları" operasyonunu başlattığını duyurmuştu.

7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, İsrail askerleri ve Filistin topraklarını işgal eden İsraillilerin saldırılarında en az 670 Filistinli hayatını kaybetti.

Tulkerim (Tulkarem), Batı Şeria'da, Filistin'in kuzeybatısında yer alan bir şehirdir. İsrail sınırına oldukça yakın bir konumda bulunan Tulkerim, doğusunda Nablus, batısında ise İsrail'in Netanya kentiyle komşudur. Şehir, stratejik konumu nedeniyle hem tarihsel hem de politik olarak önemli bir yerleşim bölgesi olarak kabul edilir. Tulkerim, aynı zamanda Filistin Yönetimi'nin kontrolü altındaki Batı Şeria'nın idari ve ekonomik merkezlerinden biridir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa