İsrail kabinesi, işgalin devam etmesini onayladı

İsrail kabinesi, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda işgalin devam etmesini onayladı. İşte haberin detayları ve bölgedeki son durum...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 08:47
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 08:47
İsrail kabinesi, işgalin devam etmesini onayladı
AA
Kaynak AA

İsrail Güvenlik Kabinesi, Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda İsrail ordusunun işgalinin devam etmesini onayladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail ordusu, koridordaki işgalin sürmesine ilişkin hazırladığı haritaları Güvenlik Kabinesine sundu.

Yapılan oylamada, kabine üyelerinden 8'i işgalin devam etmesi yönünde oy kullandı, Savunma Bakanı Yoav Gallant ise karşı oy verdi. Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir oylamaya katılmadı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, koridordaki işgalin "gerekliliğini" savunarak, bu adımın İsrail ile Hamas arasında "esir takasını zora sokmayacağını", aksine olası bir mutabakatı "daha da mümkün hale getireceğini" ileri sürdü. İsrailli bir yetkilinin, Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesine yönelik hazırlanan haritaların ABD tarafından onaylandığını iddia ettiği belirtildi.

Netanyahu'nun, esir takası müzakereleri sırasında yeni şartlar ileri sürmesinin, Katar'ın başkenti Doha'da sürdürülen müzakereleri zorlaştırdığı ifade ediliyor. Güvenlik Kabinesinin işgalin devamı kararının, bu müzakereleri çıkmaza sokabileceği öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa