Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı bölgeleri sıraladı. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 09:03
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 09:38
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun pek çok bölgesinde sağanak yağış etkisini gösterecek. Marmara'nın doğusu ve kuzey kesimleri, Akdeniz'in doğusu, Toroslar, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve kuzey kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey bölgeleri, Karadeniz, Van'ın doğusu ve Kütahya dolaylarında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Kocaeli'nin kuzeyi, İstanbul, Kırklareli, Artvin, Erzurum'un kuzeyi, Rize, Trabzon, Ordu ve İskenderun Körfezi'nde yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağış anında kuvvetli rüzgârların etkili olabileceği uyarısı yapıldı. Yerel dolu yağışı, su baskını ve ani sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki hava sıcaklığı yurt genelinde nasıl olacak? Gelen Meteorolojik bilgilere göre hava sıcaklığında ciddi bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar çoğunlukla kuzeyden esecek. Yurdun güneyinde batıdan esecek rüzgarların zaman zaman orta kuvvette olması bekleniyor.

Yeni ayda hava nasıl olacak?

Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan tarafından aktarılan verilere göre bu yıl eylül ve ekim ayının sıcak geçmesi bekleniyor.

Dilek Çalışkan, güncel meteorolojik verilere dair şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa