Ege'de balık paniği! Ölümler artıyor

İzmir'de yaşanan balık ölümleri Yunanistan'da görüldü. Binlerce ölü balık karaya vurdu. Balık ölümleri Ege'de kafa karıştırdı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 09:50
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 11:54
Ege'de balık paniği! Ölümler artıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Yunanistan'ın Volos kentinde yaşanan bu çevre felaketi, binlerce ölü balığın sahile vurmasıyla büyük bir sorun haline geldi. 

Olay, hem çevreyi hem de yerel ekonomiyi ciddi şekilde etkiledi. Özellikle bölgedeki yoğun balık kokusu, turizm sektörünü ve ticari faaliyetleri olumsuz yönde etkileyerek, işletmelerin geçici olarak kapanmasına neden oldu.

Volos Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamalara göre, bölgedeki ticari faaliyetlerde ciddi bir düşüş yaşandı, bazı işletmeler faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Bu durum, bölgenin turizm açısından cazibesini kaybetmesine ve ekonomik kayıplara yol açtı.

Balık ölümlerinin, Karla Gölü'nden kaynaklandığı ve göl sularının Volos kentinin bulunduğu Pagasit Körfezi'ne tatlı su balıklarını taşıdığı belirtiliyor. 

Bu doğal olayın ardından 100 tonun üzerinde ölü balık toplandı. Durumun aciliyetine dikkat çeken yetkililer, önlem alınmaması halinde bölgenin turizm potansiyelinin daha da büyük bir tehdit altında olacağını vurguluyor. Bu olay, bölgenin ekosistemini, ekonomisini ve imajını derinden etkileyen önemli bir çevre felaketi olarak kaydedildi.

Geçmiş günlerde de İzmir'de sahildeki ölü balıklar vatandaşları tedirgin etmişti.  Bayraklı Sahili'nde kıyıya çupra ve levrek başta olmak üzere her türden yüzlerce ölü balıkların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ölü balıkların bölgeye ait olmadığını gemiden atıldığını öne sürdü. 

İBB Başkanı, eylül ayı başında bakanlarla görüşeceklerine dair görüşmelerin olduğunu, körfezin temizliği için elini uzatacağını ve o elin boşta kalmayacağına inandığını ifade etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa