Netanyahu mutabakatı engellemek için "hiçbir fırsatı" kaçırmıyor

İsrailli esirlerin yakınları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun mutabakata engel olmak için "hiçbir fırsatı kaçırmadığını" belirttiler.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 10:27
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 11:32
Netanyahu mutabakatı engellemek için ''hiçbir fırsatı'' kaçırmıyor
AA
Kaynak AA

Netanyahu esir takası müzakerelerini engelliyor

Esir yakınlarından Netanyahu'ya sert eleştiri İsrailli esirlerin yakınları, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Tel Aviv ile Hamas arasında olası bir mutabakatı engellemek için her fırsatı değerlendirdiğini belirtti. Esir yakınlarına ait bir platform, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda İsrail askerlerinin varlığını sürdürme kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Anlaşmanın olmaması için hiçbir fırsatı kaçırmıyor”

Yapılan açıklamada, Netanyahu'nun neredeyse bir yıllık bir ihmalkarlığın ardından, herhangi bir anlaşmanın gerçekleşmemesini sağlamak için hiçbir fırsatı kaçırmadığı ifade edildi. Esir yakınları, bu durumun tüm esirlerin serbest bırakılmasını tehlikeye attığını vurguladı.

Philadelphi Koridoru'nda işgalin devamı onaylandı

İsrail ordusu, Güvenlik Kabinesi'nin gerçekleştirdiği oylamayla Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesine karar verildiğini bildirdi. Bu işgalin sürmesi ve Netanyahu'nun olası bir mutabakat için öne sürdüğü şartlar nedeniyle, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerinin tıkanma noktasına geldiği ifade ediliyor.

İsrail ve Hamas arasında esir durumu: Son rakamlar

Güncel bilgilere göre, Hamas hala yaklaşık 50 kadar İsrailli sivili ve askeri esir olarak elinde tutuyor. İsrail ise, 4500'den fazla Filistinli esiri cezaevlerinde bulunduruyor. Bu mahkumlar arasında Hamas üyeleri de yer alıyor. Son dönemde esir takası müzakereleri, Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin sürmesi ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun şartları nedeniyle tıkanma noktasına geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa