Sahte polislere emniyet darbesi! 3 milyon liraya yakın para ile...

Zeytinburnu'nda, kendilerini polis olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandıran iki kişi gerçek polislere yakayı ele verdi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 10:44
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 11:24
Sahte polislere emniyet darbesi! 3 milyon liraya yakın para ile...
Kübra Şenal Editör

Olay, 26 Ağustos Pazartesi günü Zeytinburnu'nda yaşayan F.V.'nin telefonla aranmasıyla başladı. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, sözde bir terör örgütünün tüm banka hesaplarını ele geçirdiğini söyleyerek F.V.'yi korkuttu. Dolandırıcıların talimatlarına uyan F.V., evde bulunan 800 gram altın ziynet eşyası ve 5 bin Euro'yu bir poşete koyarak beklemeye başladı. Kısa süre sonra eve gelen dolandırıcılar, "Operasyon bitince geri vereceğiz" diyerek poşeti alıp uzaklaştı. F.V., dolandırıldığını fark edince hemen polisi arayıp yardım istedi.

Polis harekete geçti

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından yaptığı çalışmalarda, F.V.'nin evinden poşeti alan kişinin Aytekin Ç. olduğunu tespit etti. Aytekin Ç. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Sahte polis diyerek halkı dolandıran şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Organizatörün evinden yaklaşık 3 milyon lira çıktı

Operasyonun devamında, dolandırıcılığı organize eden Eyüp S.'nin izini süren polis ekipleri, şüphelinin evinin önünde pusu kurdu. Kıskıvrak yakalanan Eyüp S.'nin evinde yapılan aramalarda 215 bin lira ve bin 500 dolar ele geçirildi. Ayrıca şüphelinin 16 suç kaydı bulunduğu ve 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Eyüp S. de işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyon anı kameralara yansıdı

Eyüp S.'nin gözaltına alındığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Polis ekiplerinin operasyon esnasında çay içerek şüpheliyi beklediği anlar dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa