İstanbul’da bombalı eylem hazırlığı yapan DEAŞ’lı terörist yakalandı

İstanbul’da bombalı saldırı hazırlığı yapan DEAŞ üyesi Cemal A.Y., Bağcılar’da operasyonla yakalandı. Şüphelinin yatağının altında kılıç bulundu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 10:57
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 11:44
İstanbul’da bombalı eylem hazırlığı yapan DEAŞ’lı terörist yakalandı
DHA
Kaynak DHA

Emniyet güçleri eylem hazırlığını tespit etti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’ın İstanbul’da bir eylem planladığını belirledi. Ekipler, bu bilgi üzerine örgütün İstanbul’daki bağlantılarını takip altına aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Suriye’de bomba yapımı ve bombalı saldırı eğitimi almış olan Cemal A.Y.’nin kaçak yollarla Türkiye’ye geldiği tespit edildi. Cemal A.Y.’nin, DEAŞ’ın üst düzey sorumlularından gelen saldırı talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirlendi. Güvenlik güçleri, şüpheliyi olası bir saldırıdan önce yakalamak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Özel harekat destekli operasyon yapıldı

Ekiplerin takip ve incelemeleri sonucunda, Cemal A.Y.’nin Bağcılar’da DEAŞ tarafından yerleştirildiği bir adreste saklandığı ortaya çıktı. Belirlenen bu adrese özel harekat timlerinin de desteğiyle bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, bombalı saldırı hazırlığında olduğu belirlenen Cemal A.Y. yakalanarak gözaltına alındı.

Evde kılıç ve dijital materyaller bulundu

Cemal A.Y.’nin evinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, şüphelinin yatağının altında bir kılıç bulundu. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Cemal A.Y., "Terör Örgütü’ne Üye Olmak" suçundan tutuklandı.

İzmir'de de DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi: 7 gözaltı

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik İzmir'de polis özel harekat (PÖH) tarafından düzenlenen operasyonda 7 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonlarda, tespit edilen Suriye uyruklu 8 şüpheliden 7'si gözaltına alındı. Firari 1 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, şüphelilerle aynı ikamette kalan 12 kişinin de sınır dışı edilmesi amacıyla gerekli işlemler başlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa