DSÖ'den Gazze açıklaması! "Hizmet veren hastaneler de tehlikede"

DSÖ, Gazze'de hizmet veren hastanelerdeki ekipman yetersizliği nedeniyle sağlık sisteminin ciddi tehlike altında olduğunu belirtti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 10:59
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 13:05
DSÖ'den Gazze açıklaması! ''Hizmet veren hastaneler de tehlikede''
Kübra Şenal Editör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Acil Durum Direktörü Mike Ryan, çevrim içi bir toplantıda yaptığı açıklamada Ryan, Gazze'de bulunan 36 hastaneden sadece 17'sinin kısmen hizmet verebildiğini ancak tehlikenin büyük olduğunu aktardı.

Gazze'deki sağlık tesisleri büyük tehlike altında

Ryan, Gazze'deki hastanelerin fiziksel hasar, yakıt eksikliği, tıbbi malzeme yetersizliği ve personel kaybı gibi nedenlerle zor durumda olduğunu vurguladı. İşgalci İsrail'in yoğun saldırıları nedeniyle sağlık hizmetlerine yönelik saldırıların da devam ettiğini kaydetti.

DSÖ verileri: 1098 sağlık hizmetine saldırı belgelendi

Ryan, DSÖ'nün 7 Ekim 2023 ile 22 Ağustos 2024 tarihleri arasında işgal altındaki Filistin topraklarında 1098 sağlık hizmetine yönelik saldırıyı belgelediğini, bunların 492'sinin Gazze'de gerçekleştiğini belirtti. Bu saldırılarda 747 kişinin öldüğünü, 969 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

Gazze'deki soykırım

Katil İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 40 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bölgede yaralı sayısı ise 93 bini aşarken saldırılar sırasında hastaneler ve eğitim kurumları dahil birçok sivil altyapı hedef alındı.

Gazze'de son durum

İşgalci İsrail ordusu Gazze ile birlikte gözünü Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e dikti. Geniş çaplı saldırılarında Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgelerinde 7 Ekim'den bu yana 670 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa